Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στο ΣΕΦ, για να παίξει αντίπαλος με τον Ολυμπιακό φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 20:15, για την 4η αγωνιστική της Basket League. Έχουν περάσει σκάρτοι τέσσερις μήνες από τότε που ο Κώστας Σλούκας έδειξε με το δάχτυλο το δάπεδο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τονίζοντας την επιθυμία του να παραμείνει, ωστόσο μοιάζει να έχουν παρέλθει χρόνια. Πλέον, θα διαβεί το κατώφλι του ΣΕΦ ξανά ως αντίπαλος, όπως έκανε και με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, αλλά με τη φανέλα του ταξικού εχθρού. 


Το ρεπορτάζ του MEGA, στο οποίο αναφέρονται και τα υπόλοιπα παιχνίδια της Basket League, τονίζει: Στο μπάσκετ, όλα κινούνται γύρω από το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας, 30 Οκτωβρίου, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League. Περιστέρι και Μαρούσι πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες στο πρωτάθλημα.

Κώστας Σλούκας: Η αποθέωση των οπαδών του Ολυμπιακού, η επιστροφή με τον Παναθηναϊκό

17 Ιουνίου 2023. Ο Κώστας Σλούκας μπαίνει για τελευταία φορά στο ΣΕΦ ντυμένος στα ερυθρόλευκα. Αποθεώνεται από τους οπαδούς, πανηγυρίζει για τέταρτη φορά στην καριέρα του την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ο Κώστας Σλούκας θα επιστρέψει στο ΣΕΦ, φορώντας πια τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι το κεντρικό πρόσωπο του αυριανού (σημ. Δευτέρα) μεγάλου ντέρμπι «αιωνίων». Πρώτου για την Basket League, όχι όμως και της φετινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη νικήσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό. Στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να τριτώσει το καλό γι’ αυτόν. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει απαντήσεις.

«Θα δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε το βράδυ της Δευτέρας κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή και σκληρή ομάδα και πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Είμαι περίεργος αν θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο Άταμαν.



Basket League: Πρώτη νίκη για το Περιστέρι

Η 4η αγωνιστική της Basket League άρχισε με το Περιστέρι να παίρνει την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας παράλληλα τον Προμηθέα στην πρώτη του ήττα.

Στο τελικό 76-71 υπέρ της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη κρίσιμο ρόλο έπαιξε ο Χαντς με τους 18 πόντους του, ενώ από τον Προμηθέα ο Ετσενίκε σκόραρε 21 πόντους.

Το Μαρούσι, υπό το βλέμμα του Γιώργου Μπαρτζώκα και με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Τσίκληρα, καθώς ο Γιώργος Λιμνιάτης ήταν ασθενής, έκανε κι αυτό σεφτέ στο πρωτάθλημα νικώντας την Καρδίτσα με 94-88.

Και στην Πάτρα, ο Κολοσσός επικράτησε εύκολα με 87-69 του Απόλλωνα με τον Μπραΐκοβιτς να σημειώνει double double με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.