Ο Γιάννης Βρούτσης, υποδέχθηκε και συνεχάρη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Καράτε, Στέφανο Ξένο.

Ο Έλληνας καρατέκα νίκησε 7-1 τον Καζάκο Αλπισμπάι στον τελικό των 60κ ΚΟΥΜΙΤΕ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή του Οδυσσέα Πετρούπολης, ο οποίος έφτασε στον τελικό νικώντας κατά σειρά τον Μαξιμιλιάνο Λαρόσα (Ουρουγουάη) 2-0, τον Αμρ Αμπουκορά (Αίγυπτος) 3-2, τον Αλαεντίν Σαλμί (Αλγερία) 3-1 και τον Λέιλεϊ Σι (Κίνα) 9-1 και στον ημιτελικό τον Εράι Σαμντάν (Τουρκία) 4-1.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

«Με τον Στέφανο Ξένο τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας! Το καράτε και οι άνθρωποί του αποτελούν για μένα οικογένεια!», υπογράμμισε σε ανάρτηση του στα social media μετά τη συνάντηση o κ. Βρούτσης, προσθέτοντας: «Και τα δύο παιδιά μου, ο Βασίλης και η Νίκη, έχουν περάσει από αυτό το τόσο συναρπαστικό άθλημα. Έχουμε αφιερώσει αναρίθμητες ώρες σε προπονήσεις και αγώνες, έχουμε γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους και έχουμε ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές.

Ήταν πολύ συγκινητικό ότι ο Στέφανος Ξένος, που από μικρό παιδί τον είχα γνωρίσει στο τατάμι ήρθε στο γραφείο μου με το Χρυσό Παγκόσμιο Μετάλλιο στο στήθος!

Ένα εξαιρετικό παιδί, αφοσιωμένο στο Καράτε, σοβαρό που συνδυάζει άψογα την αθλητική και την ακαδημαϊκή του ζωή, και προέρχεται από μία θαυμάσια οικογένεια με πλούσια αθλητική παράδοση, καθώς η μητέρα του είναι προπονήτρια και τα αδέρφια του επίσης καρατέκα με πανελλήνιες, ευρωπαικές και παγκόσμιες διακρίσεις.

Ο αθλητισμός και ειδικά το καράτε, που βασίζεται στην πειθαρχία, διδάσκει σεβασμό, και ενισχύει την πνευματική δύναμη αποτελούν βασικά εργαλεία της κοινωνίας μας για τη συνοχή της. Σήμερα στο γραφείο μου μαζι με τον πρωταθλητή μας τον Στεφανο ηταν ο εξαιρετικός προπονητής του Τριανταφύλλης επίσης Παγκοσμιος πρωταθλητής Καράτε, η μητερα του και ο προεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σιετής .

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους!

Ως πολιτική ηγεσία θα είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά σαν τον Στέφανο!

Στέφανε μας έκανες περήφανους που σήκωσες τη σημαία ψηλά!

Σε ευχαριστούμε!»