Οι Βραζιλιάνοι, γενικώς οι Λατινοαμερικανοί, έχουν ιδιαίτερη σχέση με τις προλήψεις, ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο που ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα για την ποδοσφαιρική ομάδα της Φλουμινένσε, η οποία θα παίξει εντός έδρας, στο «Μαρακάνα» του Ρίο ντε Ζανέιρο, με την Μπόκα Τζούνιορς στις 4 Νοεμβρίου, στον τελικό του Copa Libertadores

Η σχέση της με τον πατέρα Ομάρ κρατά από το καλοκαίρι του 2009, όταν η Φλουμινένσε πάλευε για να μείνει στην κατηγορία. Ο παπάς είναι τρελός οπαδός της Φλουμινένσε, σε βαθμό που τον αποκαλούν «πατέρα τρικολόρ», από το παρατσούκλι της ομάδας. Του ζητούν να κάνει μια ειδική λειτουργία για την ομάδα από το Ρίο. Μοιάζει με την απέλπιδα προσπάθεια, αλλά αν κάτι πάει καλά δεν αλλάζει. 



Σαν να έγινε όντως θαύμα, η Φλουμινένσε νικά σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της και παραμένει στην κατηγορία. Ο παπάς γίνεται υπεραπαραίτητος, δεν χρειάζεται καν να έρθει η δύσκολη στιγμή για να ενεργήσει. Ο σεβασμός του συλλόγου για την εκκησία είναι εκ θεμελίων απόλυτος, άλλωστε  δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι προστάτης της Φλουμινένσε είναι ο αείμνηστος Πάπας Ιωάννης Παυλος ο Β'.


Copa Libertadores: Η μεγάλη στιγμή του Μαρσέλο


Φυσικά, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, με έναν τελικό στο «Μαρακάνα» απέναντι στο θηρίο Μπόκα, το οποίο συνοδεύουν τα ευχολόγια όλων των πιστών της, αλλά και με παρέα 20.000 οπαδούς της, η ειδική λειτουργία από τον πατέρα Ομάρ (ο οποίος ευλογεί το χορτάρι σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της), που έγινε στο Σάο Ζοσέ, ήταν υπεραπαραίτητη. Η Φλουμινένσε, ένας σύλλογος με φανέλα βαριά, παίζει κάτι που μοιάζει πολύ με το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Ιστορία της, αφού δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Copa Libertadores, όπως και ο αρχηγός της, Μαρσέλο, που, μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, έχει την ευκαιρία να πάρει και το μεγαλύτερο τρόπαιο της Λατινικής Αμερικής μετά τα πέντε Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.