Η έναρξη της τέταρτης αγωνιστικής για τους ομίλους του Champions League, που γίνεται σε δύο μέρη, με τους τέσσερις πρώτους να διεξάγονται την Τρίτη 7 Νοεμβρίου και τους υπόλοιπους την Τετάρτη 8 του ίδιου μήνα, συνεπάγεται την αντίστροφη μέτρηση τόσο για τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στον γύρο των διπλών παιχνιδιών όσο και για τα πλασαρίσματα, την τρίτη θέση, που θα ανακατέψουν την τράπουλα στο Europa League, με την είσοδο οκτώ ομάδων.

Το ενδιαφέρον δεν αφορά στα ισχυρά ονόματα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου, που αναμένεται να εξασφαλίσουν την πρόκριση από την 4η αγωνιστική. Η Μπάγερν, που έχει κάνει το τρία στα τρία στον πρώτο όμιλο, υποδέχεται τη Γαλατασαράι και με νίκη θα φτάσει τους 12 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από την τουρκική ομάδα, που με δύο αγωνιστικές για το τέλος δεν θα μπορεί πια να τη φτάσει. Ενδεχομένως, κιόλας, η ομάδα του Τόμας Τούχελ, που προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-0 εκτός έδρας από την Ντόρτμουντ στην Bundesliga, να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και μαθηματικά, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν νικήσει την Κοπεγχάγη στη Δανία.

Η Γιουνάιτεντ νίκησε τους Δανούς στο «Ολντ Τράφορντ» με τρομερό άγχος, 1-0, και τον Αντρέ Ονάνα να πιάνει πέναλτι στο 90'+7’. Το παιχνίδι απέναντι στην ουραγό, με έναν βαθμό, του ομίλου θα είναι κρίσιμο για τους Άγγλους, μια και η Κοπεγχάγη θα μπορούσε να μπει ακόμα και στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές να εξελίσσονται σε ψυχοβγάλτη ολκής, αφού και οι τρεις ομάδες θα μπορούν εύκολα να τερματίσουν τελευταίες.

Στο β’ όμιλο, η κατάσταση είναι δυνατόν να περιπλεχθεί μόνο εφόσον η Σεβίλλη νικήσει την Άρσεναλ, από την οποία ηττήθηκε στο «Σαντσέθ Πιθχουάν», στο Λονδίνο. Η Άρσεναλ έχει 6 βαθμούς και η Σεβίλλη 2, οπότε οι Ισπανοί σίγουρα δεν θα μπορούν να την φτάσουν σε περίπτωση ήττας, και οι Λονδρέζοι θα προκριθούν από τώρα. Η μόνη περίπτωση να μη γίνει αυτό, θα είναι να έρθουν ισόπαλες η Αϊντχόφεν και η Λανς και άρα να φτάσουν τους τρεις βαθμούς. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική και η γαλλική ομάδα κράτησε το προβάδισμα των δύο βαθμών (5 εναντίον 2) που έχει από την Αϊντχόφεν, ωστόσο οι Ολλανδοί έχουν το πλεονέκτημα να φιλοξενούν τη Λανς στο γήπεδό τους και με νίκη να υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, στον τρίτο όμιλο, δεν θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα να φροντίσει τα δέοντα της πρόκρισης από το βράδυ της Τρίτης. Μετά το «διπλό» στη Νάπολι και την Μπράγκα προφανώς δεν τίθεται ερώτημα για το αν οι Καστιγιάνοι, οι οποίοι δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ σε ομίλους, θα συνεχίσουν, απλώς τώρα χρειάζεται η επιβεβαίωση. Ο όμιλος αυτός μπορεί να είναι αρκετά αδιάφορος για τις δύο πρώτες θέσεις του. Η Ρεάλ φιλοξενεί την Μπράγκα και της αρκεί να μην ηττηθεί και η Νάπολι να νικήσει την Ουνιόν Βερολίνου στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για να προκριθεί. Αν η Ρεάλ και η Νάπολι νικήσουν, τότε η ιταλική ομάδα, που θα φτάσει τους εννιά βαθμούς, θα αρκεί να μη χάσει από την Μπράγκα στο πάλαι ποτέ «Σαν Πάολο» για να περάσει.

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο, μπορεί οι ποδοσφαιρόφιλοι να γίνουν αυτόπτες του αποκλεισμού της Μπενφίκα, που την περασμένη σεζόν έφτασε στα προημιτελικά του Champions League, μόλις από την τέταρτη αγωνιστική. Οι Λουζιτανοί παίζουν στη Βασκονία με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και ακόμη δεν έχουν κάνει σεφτέ, άρα εφόσον η γηπεδούχος, με τους 7 βαθμούς ενεργητικό, δεν ηττηθεί, δεν θα έχουν μαθηματικές πιθανότητες να την φτάσουν. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, μόνο σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ήταν να υπάρχει μια ελπίδα για να φτάσουν την Ίντερ, η οποία έχει 7 βαθμούς και παίζει στο Σάλτσμπουργκ απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, που έχει τρεις. Οι Αυστριακοί χρειάζονται τη νίκη ώστε να γεμίσουν με άγχος τους δύο πρωτοπόρους. Εφόσον, όμως, Σοσιεδάδ και Ίντερ νικήσουν, ο όμιλος τελειώνει σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «16».

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Champions League (Τετάρτη 8 Νοεμβρίου)

Α’ όμιλος (22:00)

Μπάγερν Μονάχου-Γαλατάσαραϊ, Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Β’ όμιλος (22:00)

Άρσεναλ-Σεβίλλη, Αϊντχόφεν-Λανς.

Γ’ όμιλος

19:45 Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου, 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα.

Δ’ όμιλος

19:45 Σοσιεδάδ-Μπενφίκα, 22:00 Σάλτσμπουργκ-Ίντερ.

Αποτελέσματα και βαθμολογία 

Α’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Γαλατάσαραϊ-Μπάγερν Μονάχου 1-3, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη 1-0.

Η 2η αγωνιστική: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γαλατάσαραϊ 2-3, Κοπεγχάγη-Μπάγερν Μονάχου 1-2

Η 1η αγωνιστική: Γαλατάσαραϊ-Κοπεγχάγη 2-2, Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια)

Μπάγερν Μονάχου 9 (9-5), Γαλατάσαραϊ 4 (6-7), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (6-7), Κοπεγχάγη 1 (3-5).

 

Β’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Σεβίλλη-Άρσεναλ 1-2, Λανς-Αϊντχόφεν 1-1.

Η 2η αγωνιστική: Λανς-Άρσεναλ 2-1, Αϊντχόφεν-Σεβίλλη 2-2

Η 1η αγωνιστική: Άρσεναλ-Αϊντχόφεν 4-0, Σεβίλλη-Λανς 1-1.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια)

Άρσεναλ 6 (7-3), Λανς 5 (4-3), Σεβίλλη 2 (4-5), Αϊντχόφεν 2 (3-7).

 

Γ’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Μπράγκα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2, Ουνιόν Βερολίνου-Νάπολι 0-1.

Η 2η αγωνιστική: Ουνιόν Βερολίνου-Μπράγκα 2-3, Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3.

Η 1η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνιόν Βερολίνου 1-0, Μπράγκα-Νάπολι 1-2.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια)

Ρεάλ Μαδρίτης 9 (7-3), Νάπολι 6 (5-4), Μπράγκα 3 (5-6), Ουνιόν Βερολίνου 0 (2-5).

 

Δ’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Μπενφίκα-Σοσιεδάδ 0-1, Ίντερ-Σάλτσμπουργκ 2-1.

Η 2η αγωνιστική: Σάλτσμπουργκ-Σοσιεδάδ 0-2, Ίντερ-Μπενφίκα 1-0

Η 1η αγωνιστική: Μπενφίκα-Σάλτσμπουργκ 0-2, Σοσιεδάδ-Ίντερ 1-1.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια)

Σοσιεδάδ 7 (4-1), Ίντερ 7 (4-2), Σάλτσμπουργκ 3 (3-4), Μπενφίκα 0 (0-4).