H απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να ξεκινήσει, αν και είχε πρόβλημα στη μέση, τον αγώνα του με τον Ρούνε στο ATP Finals στο Τορίνο και να εγκαταλείψει ύστερα από 17 λεπτά στο 3ο γκέιμ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι Ιταλοί θεατές… έκραξαν τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον κατηγόρησαν ότι έπαιξε για να πάρει τα λεφτά (75.000 δολάρια για 3 γκέιμ). Παράλληλα επίθεση προς τον Στέφανο Τσιτσιπά εξαπέλυσε και ο CEO της Lacoste.

Μετά την αποχώρηση του Έλληνα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κινδύνεψε να μείνει εκτός τετράδας και επειδή η Lacoste είναι από τους βασικούς χορηγούς του, ο Τιερί Γκιμπέρ έσπευσε να τον κατηγορήσει για unfair συμπεριφορά. 

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 75.000 δολάρια για 17 λεπτά αγώνα κόντρα στον Ρούνε στο ATP Finals

 «Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του (στην αναμέτρηση με τον Ρούνε). Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους για ποιο λόγο είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής κι ένας αυθεντικός τύπος», έγραψε στο twitter ο CEO της Lacoste.


Ποιος υπερασπίστηκε τον Τσιτσιπά

Τον Τσιτσιπά έσπευσε να υπερασπιστεί ο Άντι Μάρεϊ: «Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας… Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι… ανήθικη συμπεριφορά».

Από την πλευρά του ο Πολωνός Χούμπερτ Χούρκατς που πήρε τη θέση του Τσιτσιπά δήλωσε: «Απ’ όσο ξέρω, οι γιατροί τού είπαν ότι μπορεί να παίξει. Πίστεψε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς συνέβη κάτι στην αρχή του αγώνα με τον Ρούνε. Ήταν μια άτυχη κατάσταση και για τους δυο μας. Τόσο γι’ αυτόν που είχε κερδίσει το δικαίωμα να παίξει εδώ, αλλά και για μένα που ήθελα να παίξω έναν ακόμα αγώνα».