Η Βραζιλία επρόκειτο να υποδεχθεί την Αργεντινή στο Μαρακανά για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026, που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά και το παιχνίδι θα είχε ώρα έναρξης τις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου, για την Ελλάδα. Ωστόσο αυτό δεν έγινε, αφού οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν στις κερκίδες του Μαρακανά. Η αστυνομική δύναμη που είχε καθήκον την ασφάλεια της αναμέτρησης ανακατεύτηκε στα επεισόδια και χρησιμοποίησε τρόπους που δεν λογίζονται ως σύννομοι προκειμένου να επιβάλει την τάξη. 

Μάλιστα, η στιγμή που ο τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, επιχείρησε να αποθαρρύνει αστυνομικούς που βρίσκονταν στην εξέδρα προκειμένου να μη χτυπούν συμπατριώτες του, καταγράφηκε. 


Ήταν ο Λιονέλ Μέσι που έκανε νόημα να φύγουν οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής από το γήπεδο και να μεταβούν στα αποδυτήρια. 



Οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι πήγαν στα αποδυτήρια, αλλά οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έφεραν αποτέλεσμα, καθώς οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές πείστηκαν να ξαναβγούν στο γήπεδο. Το παιχνίδι στο Μαρακάνα άρχισε με 28 λεπτά καθυστέρηση, δηλαδή στις 2:58 ώρα Ελλάδας.