Μερικό ενδιαφέρον θα υπάρχει για τις ρεβάνς και των δύο παιχνιδιών για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος που έγιναν την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, αφού η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στο πρώτο παιχνίδι της “AEL FC Arena”, 1-1, ενώ ψυχαγώγησαν διά ζώσης θεατές, τηλεθεατές και ακροατές με το θέαμα που παρουσίασαν, ενώ στο “Παγκρήτιο” ο ΟΦΗ πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης -αν και όχι στο σημείο που θα λογιζόταν τυπική διαδικασία η ρεβάνς- νικώντας 3-1 την Κηφισιά.

Το πρώτο χρονικά ματς, στη Θεσσαλία, κράτησε κρυπτό υπό τον ήλιο το δράμα που θα εκτυλισσόταν και το κράτησε για το φως των προβολέων. Ο διαιτητής Τσιάρας διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι στο 21’, όταν ο συνεργάτης του, διαιτητής γραμμής, τον ενημέρωσε για εχθρική συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπό του, κάτι που είναι συνέχεια της απαίτησης των διαιτητών να τυγχάνουν ανθρώπινης συμπεριφοράς, με την επιστολή που έστειλαν και η οποία θα οδηγήσει μάλλον στην αναβολή της 14ης αγωνιστικής στη Super League, αν και στην επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας οι ημερομηνίες δεν έχουν αλλάξει.





Στο 26’ ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων για οφσάιντ, αφού ο Πεδρόσο κρίθηκε ακάλυπτος, ωστόσο στο 10’ ο Ατρόμητος είχε προειδοποιήσει με την προβολή του Βαλένσια. Η Λάρισα ήταν εκείνη που είχε τον πρώτο λόγο σε φάσεις, κυρίως με εκείνη του Πλέγα στο 38’, και, εν τέλει, γκολ: στο 80’ ο Όγκμποε κάπως το μυρίστηκε ότι ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Μαρκετζάνι, είχε πιθανότητες να κάνει λάθος. Ο τελευταίος έκανε το κοντρόλ και γλίστρησε, προσπαθώντας να πιάσει την μπάλα σε δεύτερο χρόνο. Αυτό δεν έγινε, αφού ο 29χρονος φορ είχε ήδη βάλει το πόδι του πάνω στην μπάλα, με αποτέλεσμα να σκοράρει σχεδόν προ κενής εστίας.

Η ΑΕΛ φάνηκε ότι πήρε προβάδισμα με το άλλοτε -όταν υπήρχε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ- καλύτερο μικρό σκορ που θα μπορούσε να νικήσει ένας γηπεδούχος σε διπλά παιχνίδια. Ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που κρατούσε το πορτοφόλι το οποίο, ως γνωστόν, βρίσκεται σπανίως μετά το πέσιμο από την Ακρόπολη, παρ’ όλα αυτά είναι τόσο εντυπωσιακό το ότι συνέβη που παρεισέφρησε στη λαϊκή σοφία. Το γκολ του Γιουμπιτάνα με το βολ πλανέ στο 90+5’ ήταν άκρως εντυπωσιακό, κυρίως για την ευκολία και την άνεση με τις οποίες το έκανε ο Βέλγος. Ο Ατρόμητος ρέφαρε τα γκολ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης και πλέον έχει το προβάδισμα για τη ρεβάνς που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Περιστέρι στις 9, τις 10 ή τις 11 Ιανουαρίου.

ΟΦΗ-Κηφισιά: Πρώτη νίκη ύστερα από δύο μήνες

Ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας αποτέλεσε οριστικά παρελθόν το βράδυ της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, και ο ΟΦΗ, με υπηρεσιακό τεχνικό τον Πέδρο Καράβελα, νίκησε 3-1 στο “Παγκρήτιο” την Κηφισιά για το πρώτο ματς της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα με σκορ που, τουλάχιστον προοιμιακά, παρέχει ασφάλεια. Για να γίνει αυτό, όμως, έπρεπε ο Μπάουμαν να αποκρούσει πέναλτι του Τετέι στο 88’, ποινή που κέρδισε η Κηφισιά ύστερα από χέρι του Βούρου. Ο 28χρονος αμυντικός υπέπεσε στην παράβαση που θα ήταν η δεύτερη εις βάρος του στο παιχνίδι, αν στο 41’ ο Τσακαλίδης δεν ήλεγχε στο VAR το αρχικά φερόμενο ως παράνομο μαρκάρισμά του στον Οζέγκοβιτς. Ο Μπάουμαν, μάλιστα, νίκησε τον Τετέι και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. 

Ο ΟΦΗ προηγούνταν 2-1 στο 25’, με τα δύο γκολ του Τοράλ. Ο Ισπανός του ΟΦΗ σκόραρε πρώτα στο 7’, ενώ ο Αντερέγκεν, με θαυμάσια προβολή, ισοφάρισε σε 1-1 στο 10’.

Η Κηφισιά είχε μεγάλη ευκαιρία στο 49’ με τον Οζέγκοβιτς, πριν ο ΟΦΗ βρει το τρίτο γκολ του, στο 75’, με το καλλιτεχνικό πλασέ του Λουίς Φελίπε.

Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας

Φάση των "16"

Τα αποτελέσματα

Αστέρας - Πανσερραϊκός 0-2 (38' Τομάς, 56' Σοφιανός)

Παναιτωλικός - Καλλιθέα 3-2 (62' Μαυρίας, 88' Τορεχόν, 90+1' Καρέλης / 21' Μουστακόπουλος, 50' Ματίγια)

ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-1 (80’ Όγκμποε-90+6’ Γιουμπιτάνα)

ΟΦΗ - Κηφισιά

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

15:00 Λεβαδειακός - Νίκη

19:00 ΠΑΟΚ - Βόλος

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19:30 ΑΕΚ - Άρης

21:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ρεβάνς

Τρίτη 9-Τετάρτη 10-Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

ΟΦΗ - Κηφισιά

ΠΑΟΚ - Βόλος

Αστέρας - Πανσερραϊκός

Λεβαδειακός - Νίκη

Παναιτωλικός - Καλλιθέα

ΑΕΛ - Ατρόμητος

 

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

ΑΕΚ - Άρης

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (16-18/1 και 23-25/1)*

ΑΕΚ ή Άρης - Λεβαδειακός ή Νίκη

ΟΦΗ ή Κηφισιά - Παναιτωλικός ή Καλλιθέα

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός - ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας ή Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ ή Βόλος

 

Το πρόγραμμα των ημιτελικών (6-8/2 και 27-29/2)

Αστέρας ή Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ ή Βόλος - Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος
ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Καλλιθέα - ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη

 

Τελικός (18/5)

Νικητής 1 - Νικητής 2