Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην κατάστασή του, μετά τον τραυματισμό που είχε στη μέση και που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα ATP Finals. Αισιόδοξος αλλά όχι απόλυτα σίγουρος, για τη σωστή του προετοιμασία, ενόψει Australian Open (14-28/01).

Μιλώντας σε αυστραλιανό μέσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια ενημέρωση για τον τραυματισμό του, σχεδόν 4 εβδομάδες μετά από την εγκατάλειψή του στον δεύτερο αγώνα του στα ATP Finals και μόλις 3 εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν και ενόψει του Australian Open.

“Πηγαίνει καλύτερα. Κάνω πολλά πράγματα κάθε μέρα για να ελαττώσω τον πόνο όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να επιστρέψω στην κανονικότητα. Θα πάρει λίγο χρόνο, ακόμα δεν είμαι στο 100%”, είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στο Adelaide Now.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτηρίζει τον τραυματισμό του ‘’ επίπονο και ψυχολογικά’’

“Ο τραυματισμός ήταν επίπονος και ψυχολογικά, γιατί δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο και στο σώμα μου”, πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Όπως εξήγησε, οι πρώτες μέρες μετά το ATP Finals ήταν οι πιο δύσκολες: “Ο πόνος για 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλος. Τώρα βρίσκομαι στο σωστό δρόμο για να βρεθώ και πάλι εκεί που βρισκόμουν, να είμαι δηλαδή υγιής και να μην νιώθω πόνο.”

Δεν είναι πάντως δεδομένη η παρουσία του Τσιτσιπά στο Australian Open, όπως εξήγησε: “Αν δεν είμαι σε θέση να τα καταφέρω, που ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστώ διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική κατεύθυνση σ’ αυτό που κάνω. Έχω πίστη ότι θα είμαι έτοιμος και πως τα πράγματα θα πάνε καλά.

Φυσικά χρειάζονται όσο περισσότερες εβδομάδες γίνεται για να προετοιμαστείς καλά πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, όπως το Australian Open. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία σε ένα Grand Slam.”

Αν όλα πάνε καλά, ο Τσιτσιπάς θα ανοίξει τη σεζόν του από το Σίδνεϊ, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο United Cup. Ο πρώτος αγώνας της ελληνικής ομάδας θα είναι την Τρίτη 2 Ιανουαρίου απέναντι στη Χιλή, πριν το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης “μπει” στο Australian Open.