Στο παιχνίδι του "Σέλχαρστ Παρκ" με την Κρίσταλ Πάλας, η Λίβερπουλ έκανε μία από τις πιο στείρες φετινές εμφανίσεις της παρά τη νίκη της με σκορ 2-1, ωστόσο το 76ο λεπτό της αναμέτρησης για τη 16η αγωνιστική της Premier League ήταν ορόσημο για το κλαμπ και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε το 200ό γκολ του με τη φανέλα της

Ο Αιγύπτιος σκόραρε με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής σχεδόν ένα λεπτό μετά την αποβολή του Τζόρνταν Αγιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Χάρβεϊ Έλιοτ, που άφησε την Κρίσταλ Πάλας με 10 παίκτες. Ο Σαλάχ πέτυχε το 200ό γκολ του στην 327η εμφάνισή του με τη Λίβερπουλ, ενώ έχει και 86 ασίστ. Ο 31χρονος στράικερ είναι από καιρό ο τρίτος σκόρερ στην Ιστορία της ομάδας, ενώ μπροστά του και σε μεγάλη απόσταση παραμένουν ο μυθικός Ρότζερ Χαντ, με 261 γκολ σε 446 παιχνίδια, και βέβαια ο θρυλικός Ίαν Ρας, με 336 γκολ σε 649 ματς. Ο Σαλάχ είναι πρώτος σε ποσοστό σκοραρίσματος: έχει σκοράρει 1,2 φορές ανά δύο παιχνίδια, ο Χάντ 1,16 και ο Ρας 1,02. 



Ο Σαλάχ έφτασε, επίσης, τα 150 γκολ σε 247 ματς πρωταθλήματος (148 με τη Λίβερπουλ και 2 με την Τσέλσι) και έγινε ο πέμπτος πιο "γρήγορος" επιθετικός που το κάνει στην Premier League. Μόνο ο Άλαν Σίρερ με Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ, ο Σέρχιο Αγκουέρο με Μάντσεστερ Σίτι, ο Χάρι Κέιν με Τότεναμ και ο Τιερί Ανρί με Άρσεναλ το έκαναν ταχύτερα. 



Άλλο ένα εκπληκτικό στατιστικό, στη νίκη με 2-1 μετά το γκολ του Χάρβεϊ Έλιοτ στο 90+1', είναι ότι ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πάρει 41 βαθμούς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας ως προπονητής της Λίβερπουλ από το 2015, που ανέλαβε. Αυτή ήταν η 13η νίκη του σε 17 παιχνίδια με το συγκεκριμένο αντίπαλο, ο οποίος έγινε το Σάββατο το μεγαλύτερο "θύμα" του.