Το επίπεδο της Basket League έχει ανέβει για τα καλά τη φετινή σεζόν, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα τόσο στη Ρόδο όσο και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ο Κολοσσός πήρε σπουδαία νίκη με 114-109 κόντρα στον Προμηθέα στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη χάρη στο Μαρούσι του... οργιαστικού Χιλ χάρη σε buzzer beater του Κουζμίνσκας ενώ στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, ο Απόλλων Πατρών κέρδισε το Λαύριο στην πρεμιέρα του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο των Πατρινών.

Κολοσσός Ρόδου - Προμηθέας Πατρών 114-109: Αδιανόητη ματσάρα στη Ρόδο, πήρε τη νίκη στην παράταση η ομάδα του Παπαθεοδώρου

Ο Προμηθέας ακολουθούσε κατά πόδας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη βαθμολογία έχοντας μόλις δύο ήττες (από τους ερυθρόλευκους και το Περιστέρι). Στη Ρόδο όμως ο Κολοσσός ήταν η ομάδα που πανηγύρισε τη νίκη σε μια αδιανόητη ματσάρα που αποδεικνύει το άκρως βελτιωμένο επίπεδο του πρωταθλήματος.

Το δίδυμο των Περάντες και Μπραΐκοβιτς ήταν οδηγός στην προσπάθεια των γηπεδούχων οι οποίοι άντεξαν στο ξέσπασμα του Άντονι Κάουαν Τζούνιορ που μετά το 82-67 της τρίτης περιόδου, πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και την έβαλε μέχρι και μπροστά στο σκορ, προτού ο Περάντες ισοφαρίσει στο τέλος στέλντοντας το ματς στην παράταση εκεί που οι Ροδίτες εκμεταλλεύτηκαν το... φιλί της ζωής του εξαιρετικού γκαρντ τους.

Απόλλων Πατρών - Λαύριο 71-60: Ανάσα για τους Πατρινούς στη μάχη της ουράς

Ο Απόλλων Πάτρας κατάφερε να κερδίσει ένα must win για αυτόν παιχνίδι. Ο Γιάννης Χριστόπουλος έφερε την αύρα που φέρνει πάντα μια αλλαγή προπονητή και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν και με σχετική ευκολία τη νίκη κόντρα στο Λαύριο του Κώστα Μέξα. 

Η ομάδα της Λαυρεωτικής δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο του αγώνα το παιχνίδι και τελείωσε με 16 λάθη αλλά και μόλις 23,5% τρίποντο σε 34 προσπάθειες. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ο Ρασάντ Βον ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Χρήστου Σαλούστρου (10π. 9ρ.).

ΑΕΚ - Μαρούσι 91-89: Ο Κουζμίνσκας με buzzer beater κέρδισε τα... όργια του Χιλ!

Αδιανόητα πράγματα έκανε ο Αχμέτ Χιλ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τον Αμερικάνο του Αμαρουσίου να κουβαλά στις πλάτες του την ομάδα και να... οργιάζει με 40 πόντους. Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των φιλοξενούμενων και μέσα σε 1,7'' πέτυχε το buzzer beater κάτω από το καλάθι. 

Ο Λιθουανός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που είχε τρελή εξέλιξη στο τέλος με τον Ραντλ να βάζει λέι απ στα 6'' δευτερόλεπτα, τον Χιλ να ισοφαρίζει στα 1,7'' προτού ο Λιθουανός φόργουορντ της Ένωσης χαρίσει στο φινάλε την 5η φετινή νίκη της.

Ακόμη και χωρίς Ραντούλιτσα, το Μαρούσι κατάφερε να περιορίσει τη δράση του Καπενγκέλε με τον Τίλμαν να είναι εκείνος που πλαισίωσε τον Κουζμίνσκας. Ο Γιώργος Λημνιάτης δήλωνε ενθουσιασμένος από την εικόνα της ομάδας του που θύμισε Μαρούσι από τα... παλιά!

Η βαθμολογία της Basket League 

  1. Παναθηναϊκός 9-0
  2. Ολυμπιακός 8-1
  3. Προμηθέας 7-3
  4. ΠΑΟΚ 5-4
  5. Άρης 5-4
  6. Περιστέρι 5-4
  7. ΑΕΚ 5-5
  8. Κολοσσός Ρόδου 4-6
  9. Μαρούσι 3-7
  10. Λαύριο 3-7
  11. Απόλλων Πάτρας 2-8
  12. Καρδίτσα 1-8