Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που παίρνει η κυβέρνηση και ανακοίνωσε στο briefing των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης, δεν επεκτάθηκαν στο μπάσκετ και το βόλεϊ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε το λόγο που τα μέτρα δεν επεκτάθηκαν σε μπάσκετ και βόλεϊ. Μάλιστα, για το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για την 8η αγωνιστική της Volley League

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Θεωρούμε ότι τα επεισόδια αυτά επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα: και στο ποδόσφαιρο, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Όμως, ο πυρήνας τους είναι η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα του βόλεϊ αυτού που συνέβη εκεί. Απλά βρήκαν αυτή τη μέρα την αφορμή, μεταφέρθηκε ο ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε έξω από το γήπεδο.

Όσον αφορά το μπάσκετ φαίνεται ότι μπορεί να γίνουν αγώνες και πολύ σημαντικοί, κρίσιμοι, "τελικοί" με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε και πολύ οριακούς αγώνες μεταξύ των κορυφαίων, όχι μόνο ελληνικών ομάδων, και στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχουμε αυτά που συμβαίνουν σε αντίστοιχους αγώνες του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και δεν θεωρήσαμε σωστό να ισχύσει αυτή στο μπάσκετ και στα άλλα αθλήματα.