Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο βράδυ στην Καρδίτσα για την 10η αγωνιστική της Basket League επικρατώντας με 54-83 σ' ένα παιχνίδι που "σημαδεύτηκε" από σπουδαία ρεκόρ.

O Νίκολα Μιλουτίνοφ θύμισε Ρόι Τάρπλει και άγγιξε το ρεκόρ του

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν "χάρμα ειδέσθαι" στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Καρδίτσα πετυχαίνοντας ένα ανεπανάληπτο double double έχοντας 21 πόντους και 21 ριμπάουντ. Γεγονός που τον καθιστά τον δεύτερο παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού που πετυχαίνει τουλάχιστον 20 πόντους και μαζεύει αντίστοιχα 20 ριμπάουντ. Μπροστά του μόνο ο αείμνηστος Ρόι Τάρπλει, ο οποίος το έχει πετύχει δύο φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο μακρινό 1994 κόντρα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο αντίστοιχα. 


Περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Μιλουτίνοφ

Δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ όμως το συγκεκριμένο για τον σέντερ του Ολυμπιακού, καθώς με τα 12 αμυντικά ριμπάουντ που "κατέβασε" ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κόντρα στην Καρδίτσα, έφτασε τα 356 και ανέβηκε στην πρώτη θέση των ξένων παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ξεπερνώντας τον Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ, ο οποίος έχει 355.  


Το ρεκόρ του Ολυμπιακού με καταλυτική συνεισφορά του Μιλουτίνοφ


Μαζί με τον Μιλουτίνοφ ρεκόρ έκανε και ο Ολυμπιακός, καθώς με τα 58 ριμπάουντ που μάζεψαν οι "ερυθρόλευκοι" έσπασαν το ρεκόρ που κατείχαν από το 1994 (με τον Τάρπλει στη σύνθεση τους) με 56. 


Άκρως μπασκετική βραδιά στην Καρδίτσα, με όμορφες στιγμές ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων

Σε μια βραδιά που εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα για τον Ολυμπιακό, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" Γιώργος Μπαρτζώκας, χρησιμοποίησε παίκτες που δεν αγωνίζονται αρκετά, όπως ο Πάπας, ο Τανούλης αλλά και ο νεαρός Ροζακέας δίνοντας ανάσες σε παίκτες που έχουν τραβήξει το "κουπί" από την αρχή της σεζόν. Το ομορφότερο σκηνικό της βραδιάς συνέβη λίγο πριν το τέλος της ανάμετρησης, όταν από πλευράς Καρδίτσας μπήκε στο παιχνίδι ο 16χρονος Πιλίτσης, με τον Μιχάλη Λούντζη να του κάνει εσκεμμένα φάουλ με σκοπό να τον στείλει στη γραμμή των βολών για να πετύχει τους πρώτους του πόντους στην Basket League με τον νεαρό να ευστοχεί και στις 2! Το ίδιο συνέβη και από τον Χρηστίδη στον Ροζακέα του Ολυμπιακού, με τον μικρό όμως να αστοχεί και στις δύο βολές, δεχόμενος πάντως τα συγχαρητήρια από αντιπάλους και συμπαίκτες, σ' ένα βράδυ που δεν θα ξεχάσει σίγουρα κανένας από τους 2!