Ήταν 30 Σεπτεμβρίου 2022. Η ΑΕΚ επέστρεφε στα “πάτρια εδάφη” της Νέας Φιλαδέλφειας με την τελετή εγκαινίων της “Opap Arena” να μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες όσων “Eνωσιτών” την έζησαν από κοντά.

Υπήρξε όμως μια στιγμή που ξέφυγε από τα όρια του κιτρινόμαυρου ενθουσιασμού. Που “γκρέμισε τα σύνορα” των όποιων οπαδικών διαφορών χωρίζουν τις ελληνικές ομάδες και άγγιξε όλες τις ψυχές, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

Ήταν η στιγμή που ο θρυλικός Κώστας Νεστορίδης έκανε την εμφάνισή του με καροτσάκι στο χορτάρι του νεόδμητου γηπέδου της ΑΕΚ, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Η μία από τις τέσσερις εμβληματικές μορφές που κοσμούν τους τέσσερις κεντρικούς πυλώνες της «κιτρινόμαυρης» έδρας.

Το όνειρο, η μάχη με το θάνατο και η δύναμη της καρδιάς του Νεστορίδη

Όσο του το επέτρεπε η υγεία του το “φώναζε” με όλη τη δύναμη της καρδιάς του: “Πρώτα θα μπω στον αγωνιστικό χώρο της “Αγιά Σοφιάς” και μετά θα φύγω ήσυχος”. Και τα κατάφερε!

Ήταν 92 ετών εκείνο το βράδυ όταν… πέταξε στα σκουπίδια τις ιατρικές εκτιμήσεις που θεωρούσαν αδύνατο να προλάβει την τελετή των εγκαινίων. Ήταν το τελευταίο ντέρμπι που θριάμβευσε, που έκανε τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά. Και ήταν η τελευταία φορά που… σήκωσε στο πόδι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τη δική του Νέα Φιλαδέλφεια! Το “σπίτι” που ονειρεύτηκε και έκανε γενιές και γενιές φίλων της ΑΕΚ να ονειρεύονται!

Το πρωί της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023 έφυγε για τα αποδυτήρια του Παραδείσου. Εκεί που τον περιμένουν ο Στέλιος Σεραφείδης και ο Μίμης Παπαϊωάννου!