Η Super League φεύγει από την εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη και θα περάσει στην επόμενη, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον. Καθώς ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λειτούργησε με γνώμονα το καλό όλων των ομάδων, αυξάνοντας και τα έσοδα τους.

Για να μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι ομάδες και κατά συνέπεια το πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε κινήσεις τέτοιες, που έφεραν πολλά χρήματα στα ταμεία τους.

Ποιος μπορεί να πει κάτι διαφορετικό μετά την χορηγική συμφωνία με την Stoiximan. Που θα αποφέρει, στο τέλος των 2,5 ετών, 9.500.000 ευρώ, συνολικά στις ομάδες.

Ακόμα καλύτερη την μείωση του ποσοστού της ΕΠΟ σχετικά με τις ραδιοτηλεοπτικές συμφωνίες, αλλά και από τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών. Από τα 5% το ποσοστό εσόδων της ΕΠΟ έπεσε στο 1% με την ένταση στην Ομοσποδία να ήταν μεγάλη.

Ριζοσπαστική κίνηση που έφερε ακόμα περισσότερα χρήματα στις ομάδες, από τις οποίες "ζει" η ΕΠΟ, αλλά δεν λειτουργεί προς όφελος όλων!

Παράλληλσ με πρωτοβουλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη οι ομάδες πήραν μεγαλύτερο ποσοστό στην... πίτα που μοιράζει η κυβέρνηση στον αθλητισμό από την φορολόγηση του στοιχήματος.

Κι ολα αυτά μέσα σε μόλις 18 μήνες που έμεινε στον προεδρικό θώκο. Με αυτές τις ενέργειες ακόμα και η θεωρητικά πιο μικρή ομάδα βρήκε έσοδα για να μπορέσει να μεγαλώσει αγωνιστικά την δύναμ της. Και να βαδίσει σε πιο επαγγελματικά πρότυπα.

Super League: Ανέβασε τον πήχη ο Μαρινάκης


Γιατί ανεξάρτητα από τις αντιπαλότητες, δεν υπήρξε κανείς πρόεδρος που να αμφισβήτησε αυτές τις κινήσεις και το πόσο ευεργετικές ήταν στον οικονομικό τομέα.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στον επόμενο πρόεδρο. Καθώς το πρόσωπο που θα αναλάβει καλείται να δώσει μια συνεχεια αλλά και να κάνει το κάτι παραπάνω,

Σε διαφορετική περίπτωση ο συναιτερισμός θα κινδυνεύσεις να βρεθεί στα επίπεδα που ήταν πριν αναλάβει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπου αποδεδειγμένα υπήρχαν έντονα οικονομικά προβλήματα. Καθώς και ανυποληψία με τους χορηγούς να μην έβλεπαν με καλό μάτι μια ενδεχόμενη συνεργασία.