Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι δύσκολο ακόμα και να μαζέψει τα κομμάτια της. Το βράδυ της Τρίτης (12/12) ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου με 1-0 μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μια ήττα που έφερε και αποκλεισμό από την Ευρώπη γενικότερα για φέτος. Καταγράφοντας μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της αλλά και πολλά αρνητικά ρεκόρ.





Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ


  1. Ποτέ ξανά, καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν είχε ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων με 15 γκολ παθητικό.
  2. Έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που τερματίζει τελευταία σε όμιλο Champions League, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, έχοντας καταφέρει κάτι αντίστοιχο και τη σεζόν 2005/06.
  3. Επίσης κατέγραψε τον τρίτο αποκλεισμό σε φάση ομίλων του Champions League, από τις συνολικά δέκα φορές που έχει μετάσχει στην συγκεκριμένη φάση, στην μετά σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή στον πάγκο της. Όσες φορές δηλαδή είχαν αποκλειστεί με τον «θρυλικό» Σκωτσέζο στην άκρη του πάγκου.
  4. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα μόνο σε ένα από τα έξι ματς της φάσης των ομίλων, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά.
  5. Ποτέ ξανά στο παρελθόν οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν είχαν χάσει τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια των ομίλων, με τον Τεν Χαγκ και τους ποδοσφαιριστές του να γράφουν τη χειρότερη επίδοση του κλαμπ στην ιστορία του θεσμού.




Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι ήττες εντός στο πρωτάθλημα


Πρόσφατα στο "Ολντ Τράφορντ" ηττήθηκε 3-0 εντός από την Μπόρνμουθ για την Premier League. Ήταν η 35η εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, από τότε που ο Φέργκιουσον άφησε την τεχνική ηγεσία. Με τον Σκοτσέζο προπονητή, που σε 810 παιχνίδια στην Premier League είχε 528 νίκες, 168 ισοπαλίες και 114 ήττες, οι 34 από αυτές τις ήττες ήταν εντός έδρας!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι φίλοι της περιμένουν αποφάσεις από την οικογένεια Γκλέιζερ. Από την οποία τα δύο τελευταία χρόνια ζητούν να πουλήσει τις μετοχές και να φύγει, αφού τα πλάνα τους δεν έχουν βοηθήσει ώστε να γυρίσει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.
Παράλληλα και ο Έρικ Τεν Χάαχ δεν έχει τις λύσεις για να βγαλει τους "κόκκινους διάβολους" από το τέλμα που έχουν περιέλθει. Η σεζόν εξελίσσεται σε μια μεγάλη αποτυχία κι ενώ ακόμα είναι νωρίς. Δεν αποκλείεταιο αυτή την φορά να μην μπορέσει να κρατηθεί στην τεχνική ηγεσία. Καθώς τα σενάρια αναφορικλά με το μέλλον του φούντωσαν μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία.

Το θέμα είναι πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τεχνικός, που να έχει το ειδικό βάρος να αναλάβει το τιμόνι της και να είναι ελεύθερος..