Η Πόρτο πήρε τη νίκη στον «τελικό» με τη Σαχτάρ και η Παρί Σεν Ζερμέν επιβίωσε από τον «όμιλο του θανάτου» ακολουθώντας στη φάση των 16 του UEFA Champions League την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι υπόλοιπες ομάδες είχαν γίνει γνωστές όμως το βράδυ της Τετάρτης ξεκαθάρισε το τοπίο και για το ποιες από τις υπόλοιπες προκρίθηκαν ως πρωτοπόροι και ποιες ως δεύτερες.

Τα μεγαθήρια και η... «Σταχτοπούτα» στις 8 πρωτοπόρους 

Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι είχαν σφραγίσει την πρωτιά στους ομίλους τους από νωρίς και παρέα τους ήρθε η Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά την ισοπαλία της την Τρίτη μέσα στο Σαν Σίρο. Η Ατλέτικο πήρε τη νίκη κόντρα στη Λάτσιο και προκρίθηκε ως πρωτοπόρος ενώ το ίδιο συνέβη και με την Μπαρτσελόνα. Στον «όμιλο του θανάτου» η Ντόρτμουντ ανδείχτηκε ισόπαλη με την Παρί Σεν Ζερμέν και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Νιουκάστλ από τη Μίλαν κατέστησε την παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ την πιο ανεπιθύμητη αντίπαλο για τς ομάδες που εξασφάλισαν την πρωτιά στους ομίλους. Μια «τιτανομαχία» στους «16» μοιάζει σχεδόν δεδομένη! 

Αναλυτικά οι 8 πρωτοπόροι:

Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα

Η περσινή φιναλίστ και οι... επικίνδυνες δεύτερες!

Η Ίντερ ήταν η μόνη ομάδα που φάνταζε ως φαβορί στον όμιλό της αλλά εν τέλει δεν το κατάφερε καθώς η Ρεάλ Σοσιεδάδ της πήρε σπουδαία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Μιλάνο. Παρέα με την Παρί και την Νάπολι θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες αποστολές για τους πρωτοπόρους σε ένα γκρουπ δεύτερων που έχει εξαιρετικές ομάδες. 

Με εξαίρεση την Κοπεγχάγη και την Αϊντχόφεν και ίσως τη Λάτσιο που έρχονται ένα κλικ πιο πίσω, ομάδες όπως η Λειψία, και η Πόρτο δεν θεωρούνται και εύκολες αποστολές. 

Αναλυτικά οι δεύτερες:

Κοπεγχάγη, PSV Αϊντχόφεν, Νάπολι, Ίντερ, Λάτσιο, Παρί Σεν Ζερμέν, Λειψία, Πόρτο

"Βατερλό των Άγγλων", εκτός Europa και η Νιουκάστλ μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Η Γαλατάσαραϊ ευχαρίστησε την Μπάγερν για το διπλό στο Ολντ Τράφορντ το οποίο πέταξε εκτός συνέχειας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ ακόμη, από την Τρίτη είχαν κλείσει το εισιτήριό τους και οι Μπενφίκα (με γκολ στις καθυστερήσεις), Λανς (πέταξε εκτός τη Σεβίλλη) και Μπράγκα.

Το παζλ συμπληρώθηκε την Τετάρτη από τη Μίλαν με το μεγάλο της διπλό στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» το οποίο έστειλε πρόωρα δεύτερη αγγλική ομάδα σπίτι της, καθώς η Νιουκάστλ αποκλείστηκε και από τη συνέχεια του Europa League.  

Οι τρίτες που συνεχίζουν στους 32 του Europa League:

Γαλατάσαραϊ, Λανς, Μπράγκα, Μπενφίκα, Φέγενορντ, Μίλαν, Γιουνγκ Μπόιζ, Σαχτάρ

Περισσότερες ομάδες οι Ισπανοί στους "16" με τέσσερις πρωτιές στους ομίλους

Στον χάρτη των 16 του Champions League κυριαρχεί η Ισπανία με 4/5 ομάδες καθώς αποκλείστηκε η Σεβίλλη ενώ μάλιστα όλες πέρασαν ως πρώτες στον όμιλο τους, ακολουθούν Γερμανία και Ιταλία με τρεις ομάδες ενώ η Αγγλία έμεινε με μόλις δύο εκπροσώπους στη συνέχεια του Champions League (Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ), οι οποίες όμως μπορούν να φτάσουν μακριά. Από μία ομάδα έχουν οι Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και βέβαια η Δανία την οποία εκπροσωπεί επάξια η Κοπεγχάγη.