Ο Ολυμπιακός γυρίζει στην αγωνιστική δράση με την αναμέτρηση απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Είναι στην 3η θέση στον πρώτο όμιλο και στο +2 από την αντίπαλο του. Κατά συνέπεια κρατάει στα χέρια του το εισιτήριος της πρόκρισης στα playoffs του Europa League.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των "ερυθρόλευκων", είπε στην συνέντευξη Τύπου, ό,τι ξέρουν πως θα λειτουργήσουν στο παιχνίδι: «Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε αύριο αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ξέρουμε ποια πράγματα λειτουργούν καλά στην ομάδα μας και θα τα χρησιμοποιήσουμε ως βάση μας. Από τη μία είναι καλό ότι δεν είχαμε παιχνίδι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε περισσότερο, όμως, αυτό έχει και μειονεκτήματα, καθώς δεν έχουμε κάποιο παιχνίδι ως σημείο αναφοράς. Ο στόχος μας στο αυριανό παιχνίδι είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σεβόμαστε την Μπάτσκα Τόπολα. Είναι μια δυνατή ομάδα. Εμείς περνάμε ακόμα και με την ισοπαλία, αλλά θέλουμε τη νίκη και αυτός είναι ο στόχος μας».

Ολυμπιακός: Η ατάκα του Καρβαλιάλ για το κεκλεισμένων των θυρών



Για το εάν είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: «Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα. Οποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμος να αποδώσει στο μάξιμουμ».

Πού εστίασε στις προπονήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, τι θέλει να βελτιώσει και εάν θα αποκαλύψει την 11άδα για το αυριανό παιχνίδι: «Δεν θα σας πω την 11άδα. Πρέπει να τη μάθουν πρώτα οι παίκτες. Τις τελευταίες ημέρες όλη μας η συγκέντρωση είναι στο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα ήταν ανόητο να αλλάξουμε τα πάντα μέσα σε 10 μέρες. Δεν έχουν γίνει δομικές αλλαγές. Όμως, έχουμε εστιάσει στα σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εχουμε χρόνο μπροστά μας για να κάνουμε τις αλλαγες που θέλουμε».

Ολυμπιακός: Ήταν ξεκάθαρος ο Ποντένσε


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες: «Μέσα σε αυτή την κατάσταση με το κεκλεισμένων των θυρών υπάρχει και κάτι θετικό. Αυτό είναι το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει θόρυβος και θα μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούμε να το δούμε ως πλεονέκτημα. Είναι σίγουρα μια άσχημη κατάσταση, που μας θυμίζει την εποχή του κόβιντ, όμως, υπάρχει και κάποια θετικά τα οποία θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε».


Για την εικόνα του στο πρώτο παιχνίδι και εάν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια ανάλογη εμφάνιση και στο αυριανό ματς: «Εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να επιστρέψω στην καλή μου κατάσταση. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και να βοηθήσω. Θα κάνω τα πάντα για να φανώ χρήσιμος για την ομάδα μου».