Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ προειδοποιούν τους φιλάθλους τους για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια προσπαθώντας να προφυλάξουν τις ομάδες τους από μια πιθανή τιμωρία.

"Η ΠΑΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εντοπιστού να ζημιώνουν την ομάδα" ανέφερε ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση του

Ο Παναθηναϊκός σε ανακοίνωση του προειδοποιεί τους οπαδούς της ομάδας για το σοβαρό ενδεχόμενο τιμωρίας της έδρας, αν εκείνοι δεν ακολουθήσουν τις απαιτούμενες οδηγίες. Χαρακτηριστικά ανέφερε: 

Η ομάδα μας δίνει απόψε μία καθοριστική αναμέτρηση στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, την οποία υποδέχεται στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στις 7.45 μ.μ.. Έναν αγώνα που θα μας οδηγήσει στην ευρωπαϊκή παρουσία και τον προσεχή Φεβρουάριο!
Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η πρόκριση, χρειάζεται η  συμπαράσταση σας! Όμως, προσοχή: ο αποψινός αγώνας είναι χαρακτηρισμένος υψηλού κινδύνου από την UEFA, γι’ αυτό και υπάρχει και παρατηρητής ασφαλείας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Επιπλέον, η ιδιομορφία της αναμέτρησης λόγω του αντιπάλου φέρνει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό σημαίνει αφενός ότι οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί και επομένως χρονοβόροι και αφετέρου ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων στις εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης" θα βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση.
Απαγορεύονται αυστηρά εντός γηπέδου καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες, πανό με πολιτικά μηνύματα, λέιζερ. Επίσης, η παραμονή σε εσωτερικές σκάλες των θυρών και κάθε εκτός του μέτρου συμπεριφορά είναι απαγορευτικά και αποτελούν ενέργειες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο της ομάδα μας.
Για όλα τα παραπάνω η UEFA είναι ιδιαίτερα σχολαστική και σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών, η τιμωρία για την ομάδα μας θα είναι εξαιρετικά πιθανή. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΠΑΕ, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του συλλόγου, θα λάβει αυστηρά μέτρα και θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εντοπιστούν να ζημιώνουν την ομάδα με τη συμπεριφορά τους."

"Είναι χρέος μας να προστατέψουμε την ομάδα μας" τόνισε ο ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση του προς τους φιλάθλους της ομάδας

Από τη δική του πλευρά ο ΠΑΟΚ ανέφερε στη δική του ανακοίνωση τα εξής: "Ένα απίθανο ταξίδι στους ομίλους του UEFA Europa Conference League 2023-24 φτάνει στο τέλος του, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Ελσίνκι στο γήπεδο της Τούμπας και να γιορτάζει μαζί με τον κόσμο του την πρωτιά του ομίλου.
Η ποδοσφαιρική Ευρώπη τη φετινή σεζόν δεν έχει αποθεώσει μόνο την ομάδα για τα αγωνιστικά επιτεύγματά της. Έχει αποθεώσει και τον κόσμο του Δικεφάλου, για την απίθανη ατμόσφαιρα της Τούμπας και τις εκδρομές του σε όλη την Ευρώπη. Αυτά τα μαγικά βράδια που ζήσαμε μέχρι σήμερα στο Conference League, θέλουμε όλοι να συνεχίσουμε να τα απολαμβάνουμε και στα νοκ άουτ.
Είναι λοιπόν χρέος μας να προστατέψουμε το σπίτι μας και να διασφαλίσουμε την παρουσία των φιλάθλων μας στις μεγάλες βραδιές που θα έρθουν την άνοιξη.
Δεν πετάμε αντικείμενα, δεν χρησιμοποιούμε συσκευές laser, δεν ανάβουμε πυρσούς και βεγγαλικά, δεν σηκώνουμε πανό με πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Η ψυχή και η φωνή μας αρκούν!
Στηρίζουμε την ομάδα μας για 90 λεπτά! Σας περιμένουμε..."