Ο Ολυμπιακός αναμετράται για την 14η αγωνιστική της Euroleague κόντρα στη Βαλένθια στο ΣΕΦ με σκοπό να κάνει την όγδοη φετινή του νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Είχα άγχος μη μας πάρει κι εμάς η μπάλα"


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι με τη Βαλένθια, στη πρώτη προπόνηση που έγινε με όλους τους παίκτες διαθέσιμους για τον Ολυμπιακό αλλά και την ανακούφιση του μετά τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε χαρακτηριστικά: 

"Είναι μια ομάδα που αμυντικά είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Μια ομάδα που επιλέγει πολλές άμυνες αλλά βασίζεται στην αθλητικότητα των ψηλών της. Εμείς έχουμε ένα πλάνο. Είναι σε καλή κατάσταση με καλό ρόστερ. Είναι δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε.
Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Νομίζω πως ήταν η πρώτη προπόνηση που ήμασταν όλοι μαζί. Δεν είναι βέβαια όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας. Είναι κάποιοι που μπαίνουν τώρα, αλλά εχει βελτιωθεί η ποιότητα στις προπονήσεις και ο ανταγωνισμός. Νομίζω πως εάν διατηρηθεί αυτό, σύντομα θα μας δώσει και βελτίωση.
Είναι πολύ βασικό το να μην έχεις σταθερότητα. Είναι και η χημεία των 5άδων. Μετά το πρώτο ροτέισιον το πόσες φορές έχουν βρεθεί μαζί οι παίκτες. Πέραν του πόσο καλά νιώθουν και τι αυτοπεποίθηση τους δίνει. Νομίζω πως είμαστε σε ένα πλάνο καλό. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και μένει να μείνουμε υγιείς, να καταλάβουμε όλοι και να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και να δούμε το ταβάνι μας πού θα μας οδηγήσει στη φετινή Ευρωλίγκα.
Είχα άγχος μην πάρει κι εμάς η μπάλα, που θεωρούμε πολύ σημαντικό να μην γίνει αυτό. με την έννοια ότι όλοι όσοι είστε παρόντες στα παιχνίδια στο ΣΕΦ ξέρετε πως είναι μια γιορτή, με πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ θερμή για την ομάδα μας, αλλά σε πολύ καλά πλαίσια και θα θέλαμε να έχουμε επί ίσοις όροις ό,τι έχουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου οι ομάδες έχουν υποστήριξη."




Φίλιπ Πετρούσεφ: Είμαι στο 75-80%, νιώθω πολύ καλύτερα απ' όταν ήρθα


Από τη πλευρά του στη Media Day του Ολυμπιακού μίλησε και ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος φόργουορντ- σέντερ δήλωσε: "Είμαι στο 75-80% ίσως. Νιώθω πολύ καλύτερα από ό,τι όταν ήρθα, έχω δουλέψει πολύ, οι προπονητές και οι γυμναστές με έχουν πιέσει και αισθάνομαι καλά. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να αγωνιστώ. Είμαι έτοιμος.
Οι ισπανικές ομάδες παίζουν πάντα γρήγορα και γεμίζουν τη ρακέτα. Εμείς θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα και να παίξουμε ομαδικά όπως ξέρουμε.

Νομίζω πως θα παίζω περισσότερο στο "4". Μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις, οπότε θα κάνω ό,τι μου ζητήσει η ομάδα.
Το ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετικό. Δεν έπαιξα πολύ, αλλά περισσότερο έβλεπα. Μετρά περισσότερο το ατομικό στοιχείο εκεί, ενώ στην Ευρωλίγκα μετρά περισσότερο η ομάδα. Γι’ αυτό μου αρέσει η Ευρωλίγκα.