Ήταν ένα παιχνίδι που οι φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν να ζήσουν εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια! Τελευταία φορά που είχαν δει την αγαπημένη τους ομάδα να ξεπερνά τη σκόπελο της φάσης των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να συνεχίζει στην Ευρώπη στα νοκ άουτ ήταν το 2009, επί ημερών... Τζιμπρίλ Σισέ! 
Το εισιτήριο της πρόκρισης για τα playoffs του Conference League έμοιαζε αδύνατο να χαθεί. Κι όμως χάθηκε! Η παθιασμένη Μακάμπι επεφύλαξε μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο δεύτερη «ποδοσφαιρική κηδεία» επί ελληνικού εδάφους, αυτή τη φορά στον έτερο «αιώνιο», νίκησε 2-1 και βύθισε το «τριφύλλι» στην τέταρτη θέση του ομίλου του αφήνοντάς το εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 
Η Λεωφόρος  ήταν γεμάτη προσμονή για μια νύχτα - πρόκρισης με μια μικρή δόση... μελαγχολίας (καθώς οι φίλοι του "τριφυλλιού" θα παραμείνουν για δύο μήνες μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα, λόγω της επιβολής ποινής κεκλεισμένων των θυρών για όλα τα παιχνίδια της Super League από την ελληνική κυβέρνηση) και στο φινάλε υπέστη ένα σοκ που λίγοι είναι η αλήθεια ότι περίμεναν. 

«Υπνωτισμένος» ο Παναθηναϊκός, προβάδισμα η Μακάμπι

Αν και θα περίμενε κανείς από τους «πράσινους» να στριμώξουν από νωρίς στα σχοινιά τους Ισραηλινούς, το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο του "Απόστολος Νικολαϊδης" ήταν ολοκληρωτικά διαφορετικό.Με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται στο γήπεδο με "χαλασμένη σκέψη" επαναπαυόμενοι στην πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων, οι φιλοξενούμενοι ήταν η ομάδα που έδειξε πιο αποφασισμένη να ξεκινήσει το γκολ. Και τα κατάφερε στο 20' σε μια ανύποπτη στιγμή, όταν ο Κορνούντ επιχείρησε μια θεωρητικά ακίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Γιούρι Λοντίγκιν "έχασε" ολοκληρωτικά την έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Νταβίντ να "ανοίξει" το σκορ στο 20'. 0-1... 

Με τον Πιερό ("δήμιο" του Ολυμπιακού στους περσινούς προκριματικούς του Champions League) να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο δίδυμο Γεντβάι - Σένκεφελντ και το άγχος να βαραίνει εμφανώς τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς, οι Ισραηλινοί πλησίασαν και και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Καμπάκοφ έβαλε απόλυτα σωστά... φρένο στους πανηγυρισμούς του θηριώδους επιθετικού από την Αϊτή.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν να βρει άμεσα αντίδραση στο σοκ του εις βάρος του τέρματος. Και δέκα λεπτά αργότερα (στο 30') "άγγιξε" την ισοφάριση αλλά ο Κεούφ με σωτήρια επέμβαση σταμάτησε το υπέροχο τακουνάκι του Ιωαννίδη. 

Όσο ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα προς την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι "πράσινοι" άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι, και παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί εμφάνισαν αρκετά νωρίς τάσεις οπισθοχώρησης, ήταν εκείνοι που επέστρεψαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ. Αυτό που δεν επέστρεψε σώο και αβλαβές στα αποδυτήρια ήταν το... παπούτσι του Χουάνκαρ! 

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε και πάλι αργά και τιμωρήθηκε

Με τον προπονητή της Μακάμπι, Μεσάι Ντέγκο να υποχρεώνεται σε δύο αναγκαστικές αλλαγές με το τέλος του ημιχρόνου και τους παίκτες του να βγάζουν αρκετά νεύρα, αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μια ιστορική πρόκριση... από το πουθενά, οι "πράσινοι" άρχισαν να πιέζουν πιο ψηλά τους αντιπάλους τους και το "φλερτ" με το γκολ της ισοφάρισης έγινε πολύ πιο έντονο από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.  Η ισοφάριση, όμως, δεν έλεγε να έρθει με κάθε πιθανό ή... απίθανο τρόπο! 

Το σκηνικό είχε διαφοροποιηθεί πλήρως σε σχέση με εκείνο του πρώτου ημιχρόνου. Η πίεση στα καρέ του Κεούφ ήταν πλέον ασφυκτική, η Μακάμπι περιοριζόταν ολοένα και περισσότερο σε παθητικό ρόλο και η πρόκριση κρεμόταν σε μια κλωστή, σε ένα γκολ. Όποιος το εβρισκε ήταν ολοφάνερο ότι θα «σφράγιζε» το εισιτήριο για τα playoffs. Και το βρήκε ο Σέρι στο 74', όταν εκμεταλλεύτηκε γλίστριμα του Βαγιανίδη, εκτέλεσε τον Λοντίγκιν και διαμόρφωσε το 0-2, μετά από τρίλεπτη μελέτη της φάσης στο VAR. 

Το θρίλερ, όμως, δεν είχε τελειώσει. Ο ανίκητος Σέρι έμελλε να νικηθεί στο 89' από το... μάγουλο του Φώτη Ιωαννίδη και το «Απόστολος Νικολαϊδης» πήρε... φωτιά! Τα έξι λεπτά καθυστέρησης που ακολουθούσαν έμοιαζαν με... αιώνα! Δεν ήταν αρκετά όμως για να έρθει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης και ο αποκλεισμός ήταν πλέον γεγονός! 

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιανίδης (89' Σπόραρ), Χουάνκαρ (81' Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Αράο, Μπερνάρ, Βιλένα (70' Τσέριν), Παλάσιος (69' Μαντσίνι), Αϊτόρ, Ιωαννίδης. 
Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγκρεν (46' Φέινγκολντ), Κορνούντ (80' Ποντγκορεάνου), Σέρι (80' Καλαϊλί), Καφουμάνα, Μοχάμεντ (32' Τζαμπέρ), Χαγκάγκ, Νταβίντ (67' Ραφαέλοφ), Πιερό.