Ο Ολυμπιακός πρόσφερε γκολ και θέαμα στο άδειο, λόγω τιμωρίας, "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Επιβλήθηκε 5-2 και "σφράγισε" την πρόκριση στα playoffs του Conference League. Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει και ο Κάρλος Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Με τον Πορτογάλο να πρόλαβε και να πέρασε μερικά κομμάτια της αγωνιστικής του φιλοσοφίας.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στην πρώτη του ενδεκάδα στον ερυθρόλευκο πάγκο, δεν έκανε κάποιες εκπλήξεις. Βασίστηκε στους παίκτες, οι οποίοι φέρος έχουν τραβήξει... κουπί, ενώ επέλεξε τον σχηματισμό 4-2-3-1. Στην άμυνα το δίδυμο των στόπερ ήταν οι Ρέτσος, Ντόη και την τριάδα πίσω από τον Ελ Καμπί, στην επίθεση, αποτέλεσαν οι Μασούρας, Ποντένσε, Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά έδειχνε κάπως "παγωμένος"¨αφού είχε καιρό να αγωνιστεί, ενώ βρίσκεται και σε διαδικασία αλλαγής της αγωνιστικής του φιλοσοφίας, υπό το νέο προπονητή.

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα: Ελ Καμπί και 1-0!


Μετά από το 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, πιέζοντας ψηλά και κλείνοντας τους χώρας στην Μπάτσκα Τόπολα. Για να έρθει και το πρώτο γκολ! Στο 21ο λεπτό ο Ρόντινεϊ έκανε την σέντρα από δεξιά, με τον Ελ Καμπί να σκοράρει με κεφαλιά.




Σόου Ποντένσε και 3-0 ο Ολυμπιακός


Οι "ερυθρολευκοι" πήραν και την ώθηση που ήθελαν, κλείνοντας τους αντιπάλους τους στα καρέ τους. Οι συνεργασίες των Ρόντινεϊ, Φορτούνη, Ποντένσε, ήταν όλα τα λεφτά. Μετά από μια τέτοια συνεργασία, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ ο Ντάνιελ Ποντένσε στο 40', με το αριστερό πόδι.




Ο Πορτογάλος σταρ, ο οποίος μόλις γύρισε από τραυματισμό, ήταν ορεξάτος. Γιατί δύο λεπτά αργότερα, έβαλε επίσης ένα πολύ όμορφο γκολ, με το δεξί πόδι, αυτή την φορά.




Κι έτσι ο Ολυμπιακός "καθάρισε" από ο πρώτο ημίχρονο με την πρόκριση στα playoffs του Conference League.

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα: Δύο γρήγορα γκολ στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου


Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν το ίδιο εντυπωσιακό, όσο και το τελείωμα του πρώτου. Καθώς ο Ολυμπακός πέτυχε και τέταρτο γκολ. Στο 47' μετα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Ρέτσος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στο κατέβασμα χτύπησε πάνω στον τερματοφύλακα της Μπάτσκα Τόπολα, Βέλικο Ίλιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα η Μπάτσκα Τόπολα πέτυχε σκόραρε με τον Ντάκοβατς, στην μόλις δεύτερη, μέχρι εκείνο το λεπτό "επίσκεψη" της στα καρέ των γηπεδούχων.




Μετά από εκεί το ματς άνοιξε κάπως, ο Ολυμπιακός έγινε πιο χαλαρός, ενώ στο 60' η Μπάτσκα Τόπολα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κούβελιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, στο 61' σε μια αντεπίθεση, με τον ταχύτατο Τσίρκοβιτς, κατάφερε να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ. Κάτι που δεν άρεσε στον Κάρλος Καρβαλιάλ, σχετικά με την αντίδραση των παικτών του.




Ο Ολυμπιακός έβαλε και 5ο γκολ με τον Ελ Αραμπί


Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Καθώς στο 68' πέτυχε και 5ο γκολ. Το έβαλε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα απλό άγγιγμα!




Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι, Ορτέγκα, Καμαρά (87' Ρίτσαρντς), Εσε (73' Καρβάλιο), Ποντένσε, Φορτούνης (73' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64' Μπιέλ), Ελ Κααμπί (64' Ελ Αραμπί).

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Πέτροβιτς (56' Σος), Κάλουσιτς (87' Βλαλούκιν), Στόγιτς, Κρστιτς, Κούβελιτς, Ραντίν (56' Βούλιτς), Ντάκοβατς, Σβέτκοβιτς, Τσίρκοβιτς (72' Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (56' Ρακόνιατς).