Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ζορίστηκε παραπάνω από ότι θα μπορούσε, αλλά έφτασε εν τέλει σε μια ακόμη νίκη στη φετινή Euroleague. Οι «Πράσινοι» εμφανίστηκαν αυτοί που πρέπει στο εντυπωσιακό νέο γήπεδο της Βιλερμπάν και πήραν την έβδομη νίκη τους στη σεζόν έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Κώστα Σλούκα (18π. 12ασ.), συνολικά φανταστικά ποσοστά στο τρίποντο (44,1% - 15/34) και game changer τον πρώην της Βιλερμπάν, Κώστα Αντετοκούνμπο! 

Η ομάδα του Αταμάν έβρισκε διψήφιες διαφορές όμως δεν μπορούσε να τις κρατήσει καθώς η Βιλερμπάν έβρισκε με κάποιον τρόπο λύσει να το... γυρίσει φτάνοντας μέχρι και στην ισοπαλία στην τελευταία περίοδο. Όμως με τον Αντετοκούνμπο να δίνει σημαντικές λύσεις στην άμυνα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» βρήκαν τα σουτ που ήθελαν και έφτασαν στη νίκη. Επέστρεψε ο Χουάντσο με τον Ισπανό να βγάζει ορισμένες καλές άμυνες στο πρώτο ημίχρονο.

Κεφάτος Σλούκας στο ξεκίνημα, έκανε ζημιά στη ρακέτα η Βιλερμπάν

Ο Κώστας Σλούκας ξεκίνησε εύστοχα το παιχνίδι δίνοντας μετά από καιρό λύσεις στο σκοράρισμα. Όμως ο Ποτσέκο πόνταρε στο δίδυμο Λοβέρν και Γιουσούφα Φαλ με τους δυο τους να κάνουν ζημιά και στην άμυνα και στην επίθεση, κρατώντας τη Βιλερμπάν κοντά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-24). 

Ξεκόλλησε με Λεσόρ και τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ματίας Λεσόρ έδωσε τη λύση κυρίως μέσα από πικ εν ρολ φάσεις είτε με Ναν είτε (κυρίως) με Σλούκα. Αυτό οδήγησε τους Γάλλους στο να κλείσουν προς τα μέσα την άμυνά τους κάτι που έδωσε ελεύθερες ματιές στον Παναθηναϊκό. Ο Γκριγκόνις έβαλε τα πρώτα τρίποντα της περιόδου δίνοντας το σύνθημα και στους υπόλοιπους με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +16 (25-41).

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι βασιζόμενοι στις επιθετικές αρετές του Λουαού-Καμπαρό. Ο Γάλλος οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 10-1 το οποίο σταμάτησε με άμυνα του Χουάντσο και τρίποντο του Βιλντόσα στον αιφνιδιασμό με τους Πράσινους να κλείνουν το ημίχρονο στο +9 (36-45).

Όποτε έβρισκε διαφορά ο Παναθηναϊκός, η Βιλερμπάν επέστρεφε!

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Γιουσούφα Φαλ έκανε το τέταρτο φάουλ του. Οι «Πράσινοι» όμως όποτε έβρισκαν διαφορά, θαρρείς και με κάποιον μαγικό τρόπο την έχαναν. Πρώτα μετά το +11 (45-56) μετά από καλάθι του Λεσόρ όπου η Βιλερμπάν μείωσε σε 51-56 και έπειτα μετά από νέο +11 ξανά μετά από βολές του Λεσόρ (53-64) οι Γάλλοι έφτασαν στο -4 (60-64) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν η λύση στο ζωγραφιστό και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη!

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από το... πουθενά. Και σαν να μην έφτανε αυτό,ήρθε και το τέταρο φάουλ του Λεσόρ με τον αναπληρωματικό σέντερ της Βιλερμπάν, Εγκμπούνου, να κάνει μεγάλη ζημιά και στον Γάλλο αλλά και στον Μπαλτσερόφσκι, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με τους γηπεδούχους να έχουν ισοφαρίσει σε 69-69 με 6:46' να μένουν στο ρολόι.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν εν τέλει η λύση στο ζωγραφιστό καθώς έβγαλε ορισμένες σπουδαίες άμυνες και κέρδισε ουκ ολίγες μονομαχίες δίνοντας τη δυνατότητα στους Γκριγκόνις, Σλούκα και Μήτογλου να βάλουν μεγάλα σουτ και να μεγαλώσουν εκ νέου το προβάδισμα σε ασφαλή επίπεδα (76-84 με 1:50' για τη λήξη). Δρόμος επιστροφής δεν υπήρχε ξανά για τη Βιλερμπάν και έτσι οι Πράσινοι πανηγύρισαν το δεύτερο διπλό τους στη σεζόν!

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 36-45, 60-64, 81-89

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης