Ο Λιονέλ Μέσι έκανε πράγματα και θαύματα στο Κατάρ κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Αργεντινής, ηλίου φαεινότερο λοιπόν ήταν πως οι φανέλες που φόρεσε σε εκείνες τις ιστορικές στιγμές θα έβγαιναν σε δημοπρασία. 

Πουλήθηκαν έναντι 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων οι 6 φανέλες του Λιονέλ Μέσι από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ


Όπως κι έγινε τελικά από τον οίκο Sotheby's, που άδραξε την ευκαιρία και έβγαλε σε δημοπρασία τις 6 φανέλες που φόρεσε ο Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν όπως ακριβώς περιμέναν μιας και η αρχική πρόβλεψη για την πώληση των εμφανίσεων ήταν στα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Η τελική προσφορά όμως που έγινε ήταν στα 6,5 εκατομμύρια δολάρια, όπου μαζί με προμήθειες και αμοιβές έφτασε συνολικά τα 7,8 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση αυτή θεωρείται μία από τις ακριβότερες για αθλητικά συλλεκτικά είδη. 

Στην πρώτη θέση των ακριβότερων συλλεκτικών εμφανίσεων ο Τζόρνταν, ακολουθεί ο Μαραντόνα

Στη πρώτη θέση των πιο ακριβών συλλεκτικών ειδών βρίσκεται ο θρύλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, με τη φανέλα του στον τελικό του τελευταίου του τίτλου στο NBA το 1998 να πωλείται για 10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μια ιστορική στιγμή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στον αξέχαστο προημιτελικό της Αργεντινής με την Αγγλία το 1986, με το γκολ- χέρι αλλά και το απίστευτο σλάλομ του πάντα να λησμονείται. Η συγκεκριμένη εμφάνιση πουλήθηκε έναντι 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2022.