Με τους ομίλους του Champions League να ολοκληρώνονται, ο νέος "χάρτης" του Europa League αρχίζει να διαμορφώνεται, περιμένοντας την κλήρωση για τα μπαράζ της φάσης των "16" με τις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες του Champions League να αντιμετωπίζουν τις δεύτερες των ομίλων του Europa League.

"Κλειδωμένο" φαβορί από τις στοιχηματικές η Λίβερπουλ

Μεγάλο φαβορί τη δεδομένη στιγμή φαντάζει η ιστορική Λίβερπουλ με βάση τις στοιχηματικές εταιρείες (3.25) . Για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει να περάσει ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο του Europa League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ τερμάτισε στη πρώτη θέση του ομίλου της αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Τουλούζ που συνεχίζει στα μπαράζ της διοργάνωσης και περιμένει τα ζευγάρια που θα προκύψουν για να δει τους υποψήφιους αντιπάλους της στους "16" της διοργάνωσης.



"Οδοστρωτήρας" Λεβερκούζεν απειλεί τη Λίβερπουλ

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο δείχνει αυτή τη στιγμή η ομάδα που μπορεί να στερήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο από τη Λίβερπουλ. Οι "ασπιρίνες" έχουν ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο φέτος έχοντας 23(!) παιχνίδια αήττητη με 20 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις συμπεριλαμβανόμενου του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Γερμανίας! Μάλιστα στη διοργάνωση του Europa League είναι η μοναδική ομάδα που ολοκλήρωσε τον όμιλο με το απόλυτο στις νίκες, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση στους "16", δείχνοντας την "αγριεμένη" κατάσταση που βρίσκεται φέτος, με τις εταιρείες να είναι υποψιασμένες (6.00)



Η Μίλαν την ξέρει καλά τη Λίβερπουλ και μπορεί να την (ξανά)σταματήσει

Ένα όνομα, μια ιστορία... μια έκφραση που ταιριάζει απόλυτα στη Μίλαν για να δείξει τι ομάδα είναι οι "Ροσονέρι". Η Μίλαν αν και συνηθισμένη στα μεγάλα "σαλόνια" δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη στο Europa League. Φαντάζει το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (9.00) και μία από τις ομάδες που μπορούν να σταματήσουν τη Λίβερπουλ. Η ιταλική ομάδα κατέκτησε τη τρίτη θέση στον όμιλο του "θανάτου" κόντρα σε Παρί, Ντόρτμουντ και Νιουκάστλ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα playoff του Europa League. Παρόλο που ο Στέφανο Πιόλι βρίσκεται υπ' ατμόν στο πάγκο της ομάδας, το ρόστερ και η ιστορία της Μίλαν, αυτόματα την κατατάσσουν στη πρώτη τριάδα των φαβορί για το τρόπαιο.



Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει τον τρόπο της να προχωρήσει πολύ στο Europa League

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο από τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League(18.00) εμποδίζοντας την Λίβερπουλ στο δρόμο προς την κατάκτηση του. Η ομάδα του "Special One" τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλους της και θα παίξει στα playoff για να μπορέσει να περάσει στους "16" της διοργάνωσης. Με τον Ζοσε Μουρίνιο να έχει ήδη κατακτήσει το Europa Conference League με τη Ρόμα και να την έχει οδηγήσει στον περσινό τελικό του Europa League (το έχασε από τη μετρ του είδους Σεβίλλη) έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει στη διοργάνωση και να βάλει "δύσκολα" σε κάθε ομάδα.


Η Γαλατασαράι των Ικάρντι και Ζίγιες μπορεί να κάνει την έκπληξη

Μία από τις ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τη Λίβερπουλ είναι η Γαλατασαράι (25.00), που "έρχεται" σαν τρίτη από το Champions League χάνοντας την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική από τη Κοπεγχάγη. Έχοντας ήδη κερδίσει φέτος στην Αγγλία κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μ' ένα ρόστερ που δεν θυμίζει τούρκικη ομάδα, με παίκτες όπως ο Ικάρντι, ο Ζίγιες και ο Μέρτενς να μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη διαφορά με μία ενέργεια τους. Με τις φήμες για ενίσχυση τον Ιανουάριο στο μεταγραφικό "παζάρι" να δίνουν και να παίρνουν, αυτόματα μπορεί να γίνει μία από τις διεκδικήτριες του τροπαίου.