Αν και ελπίζαμε βάσιμα ότι θα βλέπαμε τέσσερις ελληνικές ομάδες να διεκδικούν την παρουσία τους τουλάχιστον στους “16” του Europa Conference League, τελικά μείναμε με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ… μοναχικούς καβαλάρηδες στα ευρωπαϊκά μας ταξίδια, μετά τους άδοξους αποκλεισμούς ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League. 

Το κυνήγι του ονείρου, βέβαια, παραμένει αναλλοίωτο για Θρύλο και Δικέφαλο του Βορρά. Η διεξαγωγή του φετινού τελικού στη χώρα μας (στην “Opap Arena”) προσδίδει επιπλέον κίνητρο στα συγκροτήματα του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Κάρλος Καρβαλιάλ που ευελπιστούν να φτάσουν βήμα – βήμα ως το τέλος της διαδρομής. Πόσο ρεαλιστικές, όμως, είναι οι πιθανότητες να το πετύχουν;

Πόσες πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να βρεθούν στον τελικό του Conference League

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών δεν είναι με το μέρος τους. Σύμφωνα με τους book πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου προβάλλουν η εκπληκτική φετινή Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, η Φιορεντίνα, αλλά και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης παρότι… είδε την πλάτη του ΠΑΟΚ στον όμιλο που συμμετείχε και θα υποχρεωθεί να επιβιώσει στη διαδικασία των playoffs (που ενδεχομένως να τη φέρει αντίπαλο του Ολυμπιακού στην κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας 18/12).

Η εντυπωσιακή πορεία των Θεσσαλονικέων, βέβαια, τους έφερε στην ένατη θέση των φαβορί για την κούπα (πίσω ακόμη από Λιλ, Φενερμπαχτσέ, Μπέτις, Μπριζ, Άγιαξ) με αποδόσεις που κυμαίνονται από 21.00 έως 23.00. Αντίθετα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 14η θέση των προτιμήσεων των στοιχηματικών εταιριών (με αποδόσεις από 30.00 έως 41.00) κυρίως λόγω της μέτριας παρουσίας του στους ομίλους του Europa League.

Ο ελληνικός τελικός του Conference League και η ευκαιρία σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για... εθνική υπέρβαση

Σε κάθε περίπτωση για πρώτη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις μια… εθνική υπέρβαση στη μοναδική διοργάνωση που έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να το πετύχει, χωρίς φυσικά τίποτα να θεωρείται εύκολο και δεδομένο.

Απλά η φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ και το ειδικό βάρος που έχει αποκτήσει την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός στα κύπελλα Ευρώπης μας κάνουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.