Η βαθμολογία μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής της Euroleague «φωτογραφίζει» ένα σενάριο που αν παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου θα βάλει… φωτιά στο νεοσύστατο τουρνουά play in που θα κρίνει τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα playoffs της διοργάνωσης.

Βάσει του νέου format ο 9ος της βαθμολογίας θα υποδεχτεί τον 10ο σε μονό «τελικό» στην έδρα του με το νικητή να συγκρούεται με τον ηττημένο του ζευγαριού των ομάδων που θα έχουν τερματίσει στις θέσεις 7-8, στην έδρα του αντιπάλου του.

Αν λοιπόν υποθετικά τελείωνε απόψε η regular season της Euroleague ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχόταν τον Ολυμπιακό με το νικητή να πετάει τον ηττημένο εκτός playoffs.
«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στις θέσεις 9 και 10 της βαθμολογίας και αν μείνουν εκεί μέχρι το φινάλε… αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί σε λίγους μήνες!

Στόχος και των δύο, βέβαια, είναι να μην μπλέξουν σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία που δεν γνωρίζουν και να εξασφαλίσουν την απ’ ευθείας είσοδό τους στην οκτάδα μέσω της εξασφάλισης θέσης στην πρώτη εξάδα της κανονικής περιόδου.

Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει αμφότεροι να ανεβάσουν στροφές και πλέον ήττες σαν αυτή του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια, απλά… απαγορεύονται!

Τα στιγμιότυπα της πρώτης φετινής μεταξύ τους ευρωπαϊκής αναμέτρησης.