Το ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι γενικά μια ομάδα της... ανισορροπίας το γνωρίζουν όλοι. Οι «Βεστφαλοί» όμως τον τελευταίο καιρό το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Η λέξη σταθερότητα είναι πλέον ξένη λέξη στα αποδυτήρια του Signal Iduna Park με τον Έντιν Τέρζιτς να καλείται να... αλλάξει το «τσιπάκι» προτού η τετράδα της Bundesliga ξεφύγει περισσότερο. Η νέα γκέλα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ άναψε «καμπανάκια» με την κορυφή να είναι πλέον άπιαστο όνειρο.

Πέρυσι έχασε τελευταία αγωνιστική τον τίτλο της Bundesliga, φέτος τον βλέπει με... κυάλια!

Η πορεία της Μπορούσια Ντόρτμουντ την περσινή σεζόν στην Bundesliga είχε πάλι σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της όμως είχε πάρει μεγάλες νίκες. Αυτό που της ήρθε σαν... λύτρωση όπως φάνηκε, ήταν το Μουντιάλ του Κατάρ καθώς μετά έκανε ένα απίθανο σερί στο οποίο έχασε μόλις μία φορά, από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Φέτος όμως δεν υπάρχει Μουντιάλ και κυρίως δεν υπάρχει Μπέλιγχαμ. Ο Άγγλος είναι ένας απίθανος παίκτης και η Μπορούσια δεν έχει καταφέρει σε κανένα βαθμό να καλύψει το κενό του. Η έλλειψη ιδεών στην επίθεση είναι ορισμένες φορές οφθαλμοφανής και αυτό έχει κοστίσει αρκετές φορές στους «Κιτρινόμαυρους».

Δεν υπάρχει ένας κύριος πόλος στην επίθεση όπως ήταν τα τελευταία χρόνια πρώτα ο Χάαλαντ και μετά ο Μπέλιγχαμ. Φούλκρουγκ, Μάλεν και Μπράντ είναι οι πρώτοι της σκόρερ με μόλις 6 τέρματα με τον Ρόις να ακολουθεί με 5. Από εκεί και έπειτα το... χάος. Και η επιθετική λειτουργία είναι κάτι που πρέπει να δώσει περισσότερα.

Παλεύει στην Bundesliga και βγαίνει πρώτη στον «όμιλο του θανάτου» στο Champions League

Η ασυνέπεια της ομάδας του Τέρζιτς την έχει φέρει στην 5η θέση της Bundesliga και στο -10 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν (που έχει και παιχνίδι λιγότερο). Η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας είναι η Λειψία στο +3 για την ώρα και λίγο πιο μπροστά η Μπάγερν με την Στουτγκάρδη.

Το χειρότερο για τους Βεστφαλούς είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν δείχνουν πιο πειστικοί από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους. Χρειάζονται βελτίωση προκειμένου να βγάλουν εκτός τετράδας μία εκ των... από πάνω τους.

Αλλά, αυτή είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Να παλεύει για την τετράδα χάνοντας βαθμούς στο Άουγκσμπουργκ, και να βρίσκει τον τρόπο να βγαίνει πρώτη σε όμιλο Champions League με αντιπάλους τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιουκάστλ!