Οι ομάδες της Bundesliga θέλουν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο του πρωταθλήματός τους και για να το πετύχουν αυτό χρειάζονται ακόμα περισσότερους οικονομικούς πόρους. Γι' αυτό και ψήφισαν υπέρ μιας ιστορικής για τα δεδομένα τους απόφαση.

Αυτή η απόφαση αφορά την πώληση ενός ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για πρώτη φορά στα χρονικά της Γερμανικής λίγκας σε ιδιωτική εταιρεία του εξωτερικού. Για να καταλάβει κανείς την ανάγκη των ομάδων, η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε ανάμεσα στις 36 ομάδες της DFL που είναι η διοργανώτρια αρχή των δύο πρώτων κατηγοριών του γερμανικού ποδοσφαίρου (Bundesliga 1 και 2).

Όμως η απόφαση αυτή μπορεί να αρέσει στις ομάδες, αλλά δεν αρέσει καθόλου στους οπαδούς των κορυφαίων συλλόγων της Γερμανίας. Οι εναρκτήριοι αγώνες αυτής της αγωνιστικής είχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους Γερμανούς οπαδούς. 

Στο Μπόχουν - Ουνιόν για παράδειγμα, οι φίλοι των φιλοξενούμενων πέταξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπαλάκια του τένις και εκείνοι των γηπεδούχων... σοκολατένια κέρματα (!) ενώ σε όλα τα γήπεδα υπήρξε σιγή 12 λεπτών ως μια ακόμη έντονη ένδειξη διαμαρτυρίας.