Σε λιγότερο από 2 μήνες (03/02/1987) θα κλείσει τα 37 του χρόνια. Αλλά για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, η ηλικία δεν είναι αριθμός που παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Μαροκινός σέντερ φορ του Ολυμπιακού, ο κορυφαίος επιθετικός που έχει φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που η αξία δεν μειώνεται. Ναι, η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα, οι αντοχές μειώνονται. Αλλά η επαφή με τα δίχτυα, είναι σαν μην καρμική σχέση.

Ελ Αραμπί ο τρίτος επιθετικός της ιεραρχίας Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό

Για κάποιον λόγο, ο Ελ Αραμπί κρίθηκε ως «τρίτος» σέντερ φορ στην ιεραρχία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην αρχή της χρονιάς. Με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τους Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς και ουσιαστικά να βρίσκεται διαρκώς εκτός επιλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει 10 συμμετοχές, αλλά από τις 31 Αυγούστου και τα 45 λεπτά κόντρα στην Τσουκαρίτσκι (3-0), πήρε όλες κι όλες 4 συμμετοχές (7 λεπτά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 7 λεπτά στο 5-0 με τη Φράιμπουργκ, 8 λεπτά στο 2-2 με τον Βόλο). Το μόνο παιχνίδι στο οποίο χρησιμοποιήθηκε για περισσότερα από 10-15 λεπτά, ήταν τα σχεδόν 30 που του έδωσε ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα. Οπου όχι μόνο σκόραρε, αλλά θύμισε ότι παραμένει ενεργός και... κανονικός σέντερ φορ.

Ο Ελ Αραμπί είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος είναι λογικό να μην μπορεί να γνωρίζει πράγματα που συμβαίνουν εντός ομάδας, αλλά μαζί με τον Φορτούνη, είναι οι δύο παίκτες που ηγούνται των αποδυτηρίων. Οι δύο πιο σημαντικοί ποδοσφαιριστές στην εσωτερική ιεραρχία. Με τον Μαροκινό να είναι εκείνος που έχει σημαντικό ρόλο σε στιγμές δύσκολες. Με κομβικές παρεμβάσεις, αλλά και με ρόλο καθοδηγητή εντός αποδυτηρίων.

Παράδειγμα ο Ελ Αραμπί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία από τις τελευταίες ομιλίες του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε εξάρει τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία του Ελ Αραμπί. Μάλιστα, τον ανέφερε ως παράδειγμα επαγγελματία, μετά τη δική του απόφαση να αγωνιστεί δύο φορές με τον Ολυμπιακό Β, για να έχει ρυθμό και να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Η αποχώρηση του Ισπανού, που είχε φανερά εκτός πλάνων τον Ελ Αραμπί, συν ο τραυματισμός που ταλαιπώρησε τον Γιόβετιτς, άνοιξαν χώρο στον Μαροκινό και όπως κάνει στο γήπεδο, όταν βρει ελάχιστο ελεύθερο χώρο... εκτελεί. Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα τι ακριβώς έχει πετύχει ο Γιούσεφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει σημασία να αναφέρουμε πως στα 210 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει με τη φανέλα των Πειραιωτών από το 2019 έως σήμερα, έχει πετύχει 90 γκολ και έχει μοιράσει 24 ασίστ. Με απλά μαθηματικά, ο έμπειρος στράικερ έχει 1 γκολ/ασίστ ανά 102 λεπτά συμμετοχής με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αλλά πέρα και πάνω από τους αριθμούς, ο Ελ Αραμπί είναι ένας ποδοσφαιριστής-ορόσημο για τον Ολυμπιακό. Το απόλυτο παράδειγμα σέντερ φορ μιας ομάδας κορυφής όπως οι Ερυθρόλευκοι. Ενας από τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο πρώτος του σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που συνεχίζει να προσφέρει, ακόμη και στη δύση της ποδοσφαιρικής πορείας του.