Επιβλητική ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να πάρει αυτό το 4-1 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο "Δικέφαλος" συνεχίζει την ανοδική του πορεία, μετά και την πρόκριση στους "16" του Conference League, όπου σάρωσε στην φάση των ομίλων τερματίζοντας στην πρώτη θέση.

Τώρα οι "ασπρόμαυροι" πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα και παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Από δύο γκολ έβαλαν οι Μουργκ, Ντεσπόντοφ, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Τζουκάνοβιτς.


Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Ίδια τακτική από Ράσταβατς, Λουτσέσκου


Ο Μίλαν Ράσταβατς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχχαν διάθεση να παίξουν άμυνα. Επέλεξαν σχεδόν ίδια τακτική για Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Πίεση ψηλά, όποτε αυτό χρειζόταν και επιθέσεις σε πρώτο χρόνο για να πιαστεί ανέτοιμος ο αντίπαλος.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 5' με τον Μουνάφο, αλλά έβγαλε δύσκολα ο Κοτάρσκι. Επίσης στο ο Αλάγκμπε από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά από εκεί ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα κι έψαξε επιθέσεις από τα άκρα με βάση τις συνεργασίες των Μουργκ, Κωνσταντέλια. Ντεσπόντοφ. Ο τελευταίος δέχθηκε πολλές μπάλες, στην αδύναμη πλευρά, για να πάει στο ένας με έναν, αλλά δεν βγήκε καθώς ο Αστέρας ήταν καλά διαβάσμένος.

Ο Μουργκ... κατά λάθος έβαλε οδηγό τον ΠΑΟΚ


Τα πράγματα άλλαξαν όταν στο 34' η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Μουργκ μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από σουτ του Κωνσταντέλια και κόντρα στους αμυντικούς του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αυστριακός πέρασε με προσποίηση τον Παπαδόπουλο και σκόραρε στην κενή εστία.


Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ συνέχισαν να παίζουν πάνω - κάτω την μπάλα με διάθεση για δημιουργία.

Δεύτερο γκολ με Ντεσπόντοφ ο ΠΑΟΚ, μείωσε ο Ζουκάνοβιτς για τον Αστέρα


Οι "ασπρόμαυροι" ωστόσο ήταν αυτοί που πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ήταν στο 59' όταν ο Σαμάτα έκανε τρομερή ασίστ στον Ντεσπόντοφ στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος σκόραρε με προβολή.

Ο Αστέρας Τρίπολης ¨απάντησε" όμως στο 63' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κοτάρσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, αυτή πήγε στον Ζουκάνοβιτς που έκανε το σουτ για να μειώσει σε 2-1.

Πρωταγωνιστές οι Μουργκ, Ντεσπόντοφ


Μετά από εκεί το παιχνίδι άνοιξε κι άλλο με τον ΠΑΟΚ να βάζει και τρίτο γκολ. Σκόρερ ο Μουργκ στο 69' που σκόραρε από κοντά μετά από λάθος της άμυνας και τον Σαμάτα να κοντράρει την μπάλα σε διώξιμο του Παπαδόπουλου. 

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντεσπόντοφ στο 90' με πλασέ, ύστερα από ασίστ του Τζίμα, μια φάση που ήταν προϊόν πίεσηςς ψηλά στο κέντρο και κερδισμένης μπάλας

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (77' Μουνάφο), Αλάγκμπε, Καλτσάς (90'+1 Ντιαρά), Μπαρτόλο (27' Γκος), Ζουγλής (77' Σίτο), Μιριτέλο (77' Μάντζης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ (73' Μεϊτέ), Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (81' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα  (89' Τζίμας).