Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0 για τη 17η αγωνιστική της Premier League στο "Άνφιλντ", ένα αποτέλεσμα που θεωρείται επιτυχία για τη δεύτερη. Η Λίβερπουλ, που βρέθηκε στην κορυφή την περασμένη εβδομάδα, είδε ξανά την Άρσεναλ, με το 2-0 επί της Μπράιτον, να την προσπερνά, ενώ τώρα έχει συγκάτοικο στη δεύτερη θέση και τους 38 βαθμούς την εκπληκτική Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, η οποία πέρασε από την έδρα της Μπρέντφορντ, 2-1. 

Η Λίβερπουλ έμεινε για πρώτη φορά χωρίς γκολ ύστερα από 34 παιχνίδια, ενώ αυτή ήταν η πρώτη απώλεια στο "Άνφιλντ" ύστερα από 11 διαδοχικές νίκες. 

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στραγγάλισμα χωρίς αποτέλεσμα


Περισσότερο ανάγκη παρά επιλογή ήταν η τακτική του Έρικ Τεν Χαγκ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δώσουν χώρο στη Λίβερπουλ και να μην επιδιώξουν μια toe to toe μάχη για τον έλεγχο του ρυθμού μαζί της, ειδικά από τη στιγμή που η ανάμνηση του 7-0 τον περασμένο Μάρτιο ήταν έντονη. Το σχέδιο ήταν το μόνο υπαρκτό και θα μπορούσε να έχει καεί πολύ νωρίς, αφού οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να στραγγαλίσουν τους αντιπάλους τους, κάτι που δεν κατάφεραν.

Η Λίβερπουλ είχε 11 τελικές ως το 36', αλλά μόλις δύο στην εστία, ενώ η κατοχή της, που έφτασε στο 68% στην ανάπαυλα, δεν έφερε αποτέλεσμα. Ευκαιρίες υπήρχαν, απότοκο της ποιότητας των ποδοσφαιριστών, όμως υπήρχε κι ο Ονάνα, που παρά την κριτική του τελευταίου διαστήματος στάθηκε υπέρ το δέον στο ύψος των περιστάσεων. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Σαλάχ και κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Γιουνάιτεντ ήταν άφαντη, με δύο μόνο τελικές και καμία στην εστία. Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε το 45λεπτο με 15 προσπάθειες, αλλά και οι τρεις εντός στόχου δεν έφεραν το γκολ. 

Χείρα Άλισον για να μείνει το μηδέν


Το μοτίβο δεν φαινόταν να αλλάζει στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο έπαιξε και η Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Στο 55' ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πρόλαβε τον Γκαρνάτσο και στο 67' ο Άλισον απέκρουσε τετ α τετ του Χόιλουντ. Από την άλλη μεριά, το άνοιγμα της Γιουνάιτεντ δημιούργησε χώρους, με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να καθίσταται επικίνδυνη και στο τρανζίσιον, αφού στο σετ παιχνίδι η αμυντική τακτική των "διαβόλων" λειτούργησε, βγάζοντας τον άξονα και τα γεμίσματα από την εξίσωση, τουλάχιστον επί το πλείστον. 

Η Λίβερπουλ έκανε πιο κλασικές ευκαιρίες, με τρεις επεμβάσεις του Ονάνα σε προσπάθειες των Σαλάχ, Ντίας (στο 76', όταν ο Ντάρβιν Νούνιες προτίμησε να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή για πέναλτι αντί να τρέξει και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα) και Κονατέ να επιβεβαιώνουν πόσο καλύτερος είναι όταν νιώθει αμυντική ασφάλεια μπροστά του. Στο 85', ο Κώστας Τσιμίκας, που επικράτησε σχεδόν απολύτως του Άντονι στη μάχη της αριστερής πλευράς των "κόκκινων", έκανε σέντρα και ο Σο βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Μάικλ Όλιβερ ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ και ο VAR δεν άφησε να εννοηθεί κάτι επιλήψιμο. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντιόγκο Νταλότ, για διαμαρτυρία, και η Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες. 

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Σόμποσλαϊ (61' Γκόμεζ), Έντο, Χράφενμπερχ (61' Χάκπο), Σαλάχ, Νούνιες (78' Έλιοτ), Ντίας (78' Τζόουνς).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρ. Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Έβανς, Σο, Μέινου (82' Μετζμπρί), Μακτόμινεϊ, Άμπραμπατ, Άντονι (82' Πελίστρι), Χόιλουντ, Γκαρνάτσο (71' Ράσφορντ).