Η παρουσία ομάδων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ίντερ και η Νάπολι στο γκρουπ των "αδυνάτων" της κλήρωσης των "16" του Champions League προεξοφλούσε τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο μεγάλων ντέρμπι στα νοκ άουτ του προσεχούς Φεβρουαρίου. Και τελικά η κληρωτίδα της UEFA έκλεισε πονηρά το μάτι στον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του καθώς τους έστειλε να αντιμετωπίσουν τη φιλόδοξη και ισχυρή αγωνιστικά - πλην όμως εξαιρετικά άπειρη στα νοκ άουτ - Ρεάλ Σοσιεδάδ.  





Σε ότι αφορά τη Νάπολι, η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα υποδεχτεί στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" την Μπαρτσελόνα στο πιο δυνατό ζευγάρι που ανέδειξε η διαδικασία ενώ η φιναλίστ του περσινού τελικού Ίντερ θα συναντήσει τον Ντιέγκο Σιμεόνε και την Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης των "16" του Champions League

Από τα χέρια του Τζον Τέρι αναδείχθηκαν τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των "16" του Champions League που είναι τα εξής: 

Πόρτο - Άρσεναλ 
Νάπολι - Μπαρτσελόνα
Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ίντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ
Λάτσιο - Μπάγερν 
Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι
Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης





Οι αγώνες της φάσης των "16" του Champions League θα διεξαχθούν σε τέσσερις δόσεις. Τα πρώτα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν τα διήμερα 13-14 και 20-21 Φεβρουαρίου 2024 στις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν με γηπεδούχες όσες κατέλαβαν την κορυφή των οκτώ γκρουπ τα διήμερα 5-6 και 12-13 Μαρτίου 2024. 

Ο φετινός τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο μεγαλοπρεπές Γουέμπλεϊ του Λονδίνου το Σάββατο 1 Ιουνίου.