Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια κομβική νίκη με 1-0 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό, που έπαιξε φουλ άμυνα. Ο Πάμπλο Γκαρσία, που έχει παρελθόν με τους "ερυθρόλευκους" από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ σαν παίκτης και προπονητής, θέλησε να κόψει βαθμούς με έναν τελείως αμυντικό Πανσερραϊκό. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως πήραν τη νίκη και πλέον είναι μια ανάσα από την κορυφή.

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Η τακτική των Γκαρσία, Καρβαλιάλ


Τακτικά ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να παίξει με τρία στόπερ και δύο μπακ - χαφ, δείχνοντας ξεκάθαρες αμυντικές διαθέσεις.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Πήγε με 10άρι τον Φορτούνη και τους Μασούρα, Ποντένσε στα άκρα.

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό, με κυκλοφορία της μπάλας. Την ίδια στιγμή που ο Πανσερραϊκός έπαιξε πολύ πίσω από την μπάλα.

Υπεροχή ο Ολυμπιακός αλλά χωρίς σκορ!


Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν οι φιλοξενούμενοι το πρωτο ημίχρονο με 7 τελικές, έναντι μιας των αντιπάλων τους αλλά και 65% κατοχή μπάλας.

Κινητήριος μοχλός ήταν ο Κώστας Φορτούνης, όπου από τις δικές του επινοήσεις δημιούργήθηκαν οι περισσότερες φάσεις. Κυριότερες ήταν η κεφαλιά του Ελ Καμπί στο 37' και το σουτ του Έσε στο 45'. Την ίδια στιγμή που οι Ποντένσε, Μασούρας ήταν εκτός κλίματος.

Το μοτίβο δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνοντας να βρει την κατάλληλη στιγμή να απειλήσει. Ο Πανσερραϊκός από την μεριά του ήταν καλά κλεισμένος στην άμυνα του.

Ο Ελ Αραμπί έλυσε τον... γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό


Στο 61' ο Καρβαλιάλ έριξε στην μάχη τον Ελ Αραμπί, βγάζοντας τον Ποντένσε, που δεν μπήκε στο ματς. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός με τον Μασούρα να χάνει μεγάλη ευκαιρία (η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι) στο 62'. Νωρίτερα έχασε μεγάλη ευκαιρία και ο Πανσερραϊκός (σωτήρια επέμβαση ο Πασχαλάκης).

Για να έρθει το 63' όπου ο Μασούρας ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή από τον Δεληγιαννίδη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί στο 64'.


Το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε, όπου ο Ολυμπιακός έψαξε ένα ακόμα γκολ.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης (85' Ντανκερλούι), Πηλέας (46' Τομάς), Ουεντραόγκο (79' Μορέιρα), Στάικο, Χατζηστραβό, Μασαρίποφ (69' Μούργος), Μπαϊροβιτς (46' Σοφιανός).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόν, Ορτέγα, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (90' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (90' Ρίτσαρντς), Ποντένσε (61' Ελ Αραμπί), Ελ Καμπί (81' Μπιέλ).