Ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο πλευρό του ταξίδεψε στο Μονακό με μοναδικό στόχο τη νίκη στη 15η αγωνιστική της Euroleague. Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κόντρα στη Μονακό αλλά ένα κακό διάστημα στο τέλος της δεύτερης περιόδου τον έφεραν στο -8 (47-39) στο τέλος του ημιχρόνου. Η πολύ καλή εμφάνιση του Οκόμπο και τα λάθη του Παναθηναϊκού έφεραν τη διαφορά στους 11 δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Μ' έναν εξαιρετικό Κέντρικ Ναν όμως στη τελευταία περίοδο κι ένα τρίποντο buzzer που θα μνημονεύεται για καιρό από τον Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη Μονακό.


Εξαιρετική πρώτη περίοδο για τον Παναθηναϊκό με "μπροστάρη" τον Γκριγκόνις

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, παίρνοντας γρήγορα τη πρωτοπορία με τον Μάριους Γκριγκόνις να ξεκινάει "καυτός" έχοντας οχτώ πόντους γρήγορα γρήγορα. Έχοντας συμπαραστάτες του Σλούκα και Μήτογλου έφτασε να προηγείται και με διαφορά οχτώ πόντων δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, αλλά ένα γρήγορο σερί (7-2) από τη Μονακό έφερε τους γηπεδούχους σε απόσταση ενός τριπόντου, κλείνοντας την περίοδο με (19-22).

Ένα μπλακ άουτ ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -8 

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε γρήγορα τη διαφορά ξανά στους επτά στην αρχή της δεύτερης περιόδου (19-26), αλλά οι Μονεγάσκοι με οδηγό τον Κέμπα Γουόκερ και ένα ανόητο αντιαθλητικό του Βιλντόζα πήραν το προβάδισμα μέσα σε δύο λεπτά κάνοντας σερί (12-2) και βρέθηκε μπροστά με (31-28). Ο Αταμάν επανέφερε γρήγορα στο παρκέ Σλούκα και Μήτογλου με τους πράσινους να βρίσκουν ξανά το δρόμο προς το καλάθι.

Με τον Μάικ Τζέιμς να αρχίζει να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό η διαφορά ανέβηκε στους 6 (38-32 ). Με τον Λεσόρτ να "φορτώνεται" γρήγορα με τρία φάουλ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού επιστράτευσε τον Μπαλτσερόφσκι που πάλεψε αμυντικά κι επιθετικά. Μία φάση όμως και ένα απίστευτο στοπ του Γκραντ σε σίγουρο καλάθι της Μονακό και το τρίποντο στην αντεπίθεση από τον Βιλντόζα έφεραν το ματς στον πόντο (40-39) 1:30 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ένα 7-0 όμως των γηπεδούχων με "μαέστρο" τον Τζέιμς έφερε τη διαφορά στους 8 (47-39) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η Μονακό αύξησε τη διαφορά στους 11 με τους Τζέιμς και Οκόμπο να κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, με τον Κέντρικ Ναν να χάνει δύο φαινομενικά εύκολα καλάθια για την κλάση και τον Μάικ Τζέιμς να σκοράρει μπροστά για τη Μονακό, η διαφορά έφτασε στους 13 (55-42) 6:30 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Με τον Οκόμπο να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους η Μονακό έφτασε τη διαφορά στους 15 (60-45) 5:00 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου

Με τους γηπεδούχους να έχουν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενες βολές και δύο τρίποντα του Βιλντόζα μείωσε τη διαφορά στους 7 (61-54) δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Με τον Μήτογλου να χάνει την ευκαιρία να μειώσει περισσότερο με τρία άστοχα σουτ και ένα ανόητο φάουλ στην διεκδίκηση από τον Κώστα Αντετοκούνμπο η διαφορά έφτασε ξανά στους 11 (67-56) στα 30:00 λεπτά αγώνα. 

Ο εξαιρετικός Ναν της τελευταίας περιόδου και το τρίποντο buzzer του Γκριγκόνις έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό μέσα στο Πριγκιπάτο


Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με το Ναν να παίρνει πρωτοβουλίες επιθετικά και να πετυχαίνει τέσσερις γρήγορους πόντους μειώνοντας σε (69-60), όμως η πολύ κακή περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού άφησε αμαρκάριστους τους Ντιαλό και Γουόκερ και με διαδοχικά τρίποντα έφτασαν τη διαφορά στους 12 (78-66) 6:54 πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Κέντρικ Ναν πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκο και με πέντε γρήγορους πόντους αλλά και μία ασίστ στο Λεσόρ, μείωσε τη διαφορά στους 5 (80-75) 4:13 πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. Με τον Ναν να συνεχίζει "δαιμονισμένος και να πετυχαίνει το ένα καλάθι μετά το άλλο το "τριφύλλι" έφτασε τη διαφορά στον πόντο 2:30 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ένα καλάθι του Τζέιμς και ένα δύσκολο τρίποντο του Κώστα Σλούκα έφεραν την απόλυτη ισορροπία στο ματς (84-84) 2:08 πριν το τέλος του αγώνα. Ένα επιθετικό φάουλ του Χουάντσο Ερναγκόμεθ στην επίθεση και ένα χαμένο σουτ του Ναν δεν έφεραν μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Με τον Μοτεγιούνας να ευστοχεί σε μία βολή και τον Τζέιμς να παίρνει έξυπνα το φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο από το Σλουκα η διαφορά έφτασε στους 4 (88-84) 52" πριν το φινάλε τους ματς.

Ένα γρήγορο λέι από τον αρχηγού του Παναθηναϊκού έφερε τη διαφορά στους 2(88-86) με τον Λεσόρ να κλέβει τη μπάλα από τον Μοτεγιούνας και με φόλλου να ισοφαρίζει σε (88-88) 20" πριν λήξει ο αγώνας. Ο Οκόμπο βάζει ένα απίστευτο καλάθι και φάουλ 2,5" πριν το τέλος αλλά προσπαθώντας να χάσει επίτηδες τη βολή έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να "κλέψουν" το παιχνίδι. Ο Γκριγκόνις λοιπόν μ'ενα ανεπανάληπτο τρίποντο buzzer beater έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό που τον φέρνει στο 8-7 στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91.