Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δικαιώσει την European Super League είναι έτοιμη να ταράξει τα "νερά" στο ποδόσφαιρο, με τις φήμες που κυκλοφορούν να είναι ποικίλες. 

Η θέση της UEFA για την απόφαση που αφορά τη European Super League

Η UEFA πήρε θέση για το θέμα της European Super League και στην ανακοίνωση της ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης "σούπερ λίγκας". Υπογραμμίζει μάλλον ένα προϋπάρχον έλλειμμα στο πλαίσιο προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022. Η UEFA είναι βέβαιη για την αξιοπιστία των νέων κανόνων της και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς.

Η UEFA παραμένει αποφασιστική στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πυραμίδα ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο συλλογικά με εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνήσεις και εταίρους.

Πιστεύουμε ότι η πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την οποία οι οπαδοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει ως αναντικατάστατο πρότυπό τους, θα διαφυλαχθεί από την απειλή της απόσχισης από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία".