Μπορεί η European Super League να δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά ήδη οι πρώτες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει δεν γέρνουν την κατάσταση υπέρ της.

Απαγόρευσε στους συλλόγους της Premier League να γίνουν μέρος της European Super League η βρετανική κυβέρνηση

Χαρακτηριστικά, αν κάποια αγγλική ομάδα θελήσει να λάβει μέρος στη διοργάνωση αυτή τότε θα βρει απέναντι της τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία ενημέρωσε πως απαγορεύει οποιαδήποτε προσπάθεια ομάδων της Premier League που έχουν σκοπό να "μπουν" στη European Super League. Το υπουργείο Πολιτισμού,Μέσων και Αθλητισμού ανέφερε: "Θα εισαγάγουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετάσχουν σε παρόμοιες διοργανώσεις".

Υπέρ της UEFA τάχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Με τη σειρά της η πρώτη αγγλική ομάδα της Premier League που στήριξε ουσιαστικά την UEFA ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία σε δήλωση της τάχθηκε υπέρ UEFA αναφέροντας: "Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και άλλους συλλόγους μέσω του ECA για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού.