Έμοιαζε το αφήγημα του ματς των Σερρών, για τη 15η αγωνιστική της Super League, με εκείνο του Αγρινίου, απέναντι στον Παναιτωλικό, που της στοίχισε δύο βαθμούς (2-2), αλλά σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα ήταν.... ακόμα χειρότερα: ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε την ΑΕΚ στο 90+4' με απίστευτη γκάφα Αθανασιάδη, που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια ώστε να δώσει στον Κώστα Θυμιάνη, αμυντικό, την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό γκολ του στην αναμέτρηση, στην ισοπαλία με σκορ 2-2. Η ΑΕΚ έχει πια φουλ υπαρξιακή κρίση, καθώς έχασε για δεύτερη διαδοχική φορά τζάμπα δύο βαθμούς. Στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της στη Super League, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει μία νίκη, αλλά κυρίως βγάζει... ψυχοσωματικά στο τερέν

Και αυτήν τη φορά, δε, ο Λιβάι Γκαρσία δεν ευτύχησε να σκοράρει σε παιχνίδι που νίκησε η ομάδα του, διότι τόσο στο Αγρίνιο όσο και στο Άμστερνταμ, με τον Άγιαξ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τα γκολ του δεν συνδυάστηκαν με επικρατήσεις, παρά με μία ισοπαλία και μία ήττα. 



Ο Πανσερραϊκός έδωσε, στους ποδοσφαιρόφιλους που έβλεπαν το παιχνίδι από τα μπαλκόνια, ένα κανονικό ματς, αφού ούτως ή άλλως λαμβάνει την εύφημο μνεία για το ποδόσφαιρο που παίζει. Είχε το δικό του μερτικό στη χαρά του παιχνιδιού και μπορούσε ακόμα και να απομυζήσει κάτι σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα, ωστόσο είναι εξ ορισμού σημαντικό ότι δεν διέπεται από βαθμοθηρία, κάτι που του... δίνει βαθμούς. Η προσπάθεια βγήκε εξ ολοκλήρου και ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για ιδιοτέλεια στο παιχνίδι του, άλλωστε οι έξι τελικές στην εστία, σε σύνολο εννιά, ματσάρουν τις ισάριθμες της ΑΕΚ, επί του συνόλου των 15. Συν τοις άλλοις, ισοφάρισε έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα

Η ΑΕΚ υπήρξε πολύ προσεκτική κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο (πριν, εν πάση περιπτώσει φτάσει το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων), με τον Πανσερραϊκό να αναγκάζεται να υποχωρήσει από το 64' και έπειτα, όταν ο Μπέργκστρομ αποβλήθηκε για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λιβάι.

Έτσι, σε ένα ματς που παίζεται στα ίσια, νικά συνήθως η ομάδα που έχει τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Όπως ο Στίβεν Τσούμπερ, που ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου και από το δικό του σουτ, στο 16', ήρθε το γκολ ύστερα από δύο ριμπάουντ, αφού μετά την επέμβαση του Παναγιώτη Κατσίκα, οι Λιβάι και Ελίασον πήγαν να βρουν την μπάλα, η οποία έφτασε στον Ρότα, ο οποίος σκόραρε προ κενής εστίας. 

Ήταν ακριβώς εκείνο το διάστημα που άρχισε μια καθίζηση, η οποία οδήγησε στην ισοφάριση. Στο 25' ο Κόστα Άλεξιτς προειδοποίησε με σουτ που απέκρουσε ο Γιώργος Αθανασιάδης, ενώ στο 39' ο προωθημένος Κώστας Θυμιάνης, ύστερα από σέντρα του Σάββα Μούργου, ισοφάρισε. Ήταν το πρώτο γκολ του στη Super League

Η ΑΕΚ ήταν τυχερή βρίσκοντας γκολ πριν την ανάπαυλα, με τον Λιβάι στο 45', ύστερα από πάσα του Τσούμπερ, καθώς μπόρεσε να ανασυνταχθεί και να εκπονήσει ένα σχέδιο στο ημίχρονο, το οποίο θα της επέτρεπε τουλάχιστον να μην απειληθεί. 

Αφέλεια Ελίασον, αστάθεια Αθανασιάδη 

Το παιχνίδι, ειδικά μετά την αποβολή, όδευε προς ΑΕΚ μεριά. Ο Πανσερραϊκός είχε παθητικό ρόλο, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο, χωρίς να κάνει τις ιδιαίτερες ευκαιρίες. Η "Ένωση", όμως, ήταν εκείνη που είχε τις σημαντικότερες στο ματς, αφού στο 87' ο Ελίασον βγήκε απέναντι στον Κατσίκα και του... χάρισε την μπάλα, μια και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερε αν ήθελε να σουτάρει ή να πασάρει στον Λιβάι, ενώ ο Ζίνε είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 90+2'. 

Ο μίτος της... καταστροφής ξετυλίχθηκε στο 90+3', όταν ο Πανσερραϊκός κέρδισε κόρνερ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα από την περιοχή της στο... πυρ το εξώτερον και στη δεύτερη κατοχή το σουτ του Τομάς τράνταξε το δοκάρι. Το παιχνίδι, που βρισκόταν υπό τον έλεγχό της, ξέφυγε και βρήκε τον αγαπημένο του σύμμαχο: το χάος. Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε για το... απονενοημένο στην περιοχή της και ο Αθανασιάδης, που ήταν σταθερός σε όλο το ματς και άπασες τις σέντρες που έγιναν ως τότε, έχασε την μπάλα από τα χέρια. Ο Θυμιάνης λειτούργησε σαν πολιορκητικός κριός και αν τον χώριζε τοίχος με την μπάλα θα τον έσπαζε, αφού έφτασε πρώτος και την έσπρωξε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ έχει 32 βαθμούς και περίμενε τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για να διαπιστώσει αν το 2023 θα έκλεινε με εκείνη μόνη τέταρτη στη βαθμολογία. Ο Πανσερραϊκός έφτασε τους 14 και είναι ισόβαθμος με τον Βόλο στις θέσεις 10 και 11. 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80' Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58' Τομάς), Μούργος (81' Μπαΐροβιτς, Χατζηστραβός (64' Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς.
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (78' Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Γιόνσον (46' Σιμάνσκι), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (79' Ζίνε), Γκαρσία.