Στοπ στο "Mendizorroza" νόμιζε ότι έβαλε η Αλαβές στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο παιχνίδι για την όγδοη αγωνιστική της Liga, αλλά, ίδιον του χαρακτήρα τους, οι "μερένχες", έπαιζαν από το 54' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νάτσο, απέδρασαν με τη νίκη, με σκορ 1-0. Το γκολ πέτυχε ο Λούκας Βάθκεθ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Έτσι, η Χιρόνα, που ισοφαρίστηκε από την Μπέτις στο 88' του παιχνιδιού στο "Benito Villamarin" (1-1), απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, αφού οι δύο ομάδες έχουν από 45 βαθμούς. Η τρίτη Μπαρτσελόνα έχει 38, ενώ 10 πόντοι είναι η απόσταση που χωρίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης με την κορυφή. 

Η Μαγιόρκα κράτησε τα μπόσικα στο "Son Moix" και νίκησε 3-2 την Οσασούνα. Προσπέρασε τη Σεβίλλη και βρίσκεται στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Τα αποτελέσματα της Liga (18η αγωνιστική): Μπέτις-Χιρόνα 1-1 (88' Πετσέλα-39' Ντόφμπικ), Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (90+2' Λούκας Βάθκεθ), Κάντιθ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0, Μαγιόρκα-Οσασούνα 3-2 (12' Νάσταζιτς, 53' Ροντρίγκες, 62' Ράιγιο-7' Ιμπάνιεθ, 90+1' Ραούλ Γκαρθία). 

Premier League: Ισοπαλία στο "Selhurst" 


Η 18η αγωνιστική της Premier League κορυφώνεται με τη ματσάρα της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ στις 19:30 το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, παρ' όλα αυτά άρχισε χθες, με το παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας με την Μπράιτον στο "Selhurst Park", το οποίο έληξε 1-1. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ισοφάρισε στο 82' το γκολ του Τζόρνταν Αγιού, που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 45'. 

Η Μπράιτον έφτασε τους 27 βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Γουέστ Χαμ στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Πάλας πήρε κρίσιμο βαθμό, αφού έχει 18 και είναι έκτη από το τέλος, με... νταμπλ σκορ επί της Λούτον, η οποία βρίσκεται στη διακεκαυμένη ζώνη ως τρίτη από το τέλος. 

Το αποτέλεσμα της Premier League (18η αγωνιστική): Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 1-1 (45' Αγιού-82' Γουέλμπεκ). 

Σοκ για Άγιαξ, τον απέκλεισε η Χέρκουλες της Δ' Εθνικής Ολλανδίας

Ο Άγιαξ βίωσε έναν εξευτελιστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ολλανδίας, που ονομάζεται KNVB Beker, αφού η Χέρκουλες, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας της Ολλανδίας, τον νίκησε 3-2. 

Στην Ουτρέχτη δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Τιμ Πίτερς, σκόρερ των δύο γκολ της Χέρκουλες, αλλά κυρίως θα φτιάξουν αδριάντα στον Ματς Γκρότενμπρεγκ, που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, και αφού ο Άγιαξ επέστρεψε στο σκορ και ισοφάρισε με γκολ των Μπρόμπεϊ στο 83' και Άκπομ στο 89', έριξε την πιο γνωστή ολλανδική ομάδα στο καναβάτσο με προβολή.