Σε ένα ντέρμπι κορυφής με τα... όλα του, Λίβερπουλ και Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 (Γκάμπριελ 4', Σαλάχ 29') με τους "Κανονιέρηδες" να διατηρούν το... μηδαμινό προβάδισμά τους στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και τους "Κόκκινους" να διαμαρτύρονται απολύτως δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Όντεγκααρντ. Αποχώρησε τραυματίας ο άτυχος Κώστας Τσιμίκας στο 33'.

Μπήκε δυνατά η Άρσεναλ και προηγήθηκε

Συνήθως στα ξεκινήματα των παιχνιδιών στο "Άνφιλντ" η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που μπαίνει πιο δυνατά όμως σε αυτή την περίπτωση συνέβη το αντίθετο. Η Άρσεναλ μπήκε με νοοτροπία πρωτοπόρου και βρήκε από πολύ νωρίς γκολ με τον Γκάμπριελ Μαγκαλιάες στο 4' σε μια αμυντική αδράνεια των παικτών του Κλοπ. 

Δε δόθηκε καθαρό πέναλτι στη Λίβερπουλ αλλά ήρθε... Θεία Δίκη!

Περίπου στα μισά του ημιχρόνου και σε μια... ανύποπτη φάση στα όρια της περιοχής, ο Όντεγκααρντ έκλεψε "μπασκετικά" την μπάλα από τον Σαλάχ όμως ο Κάβανο δεν το είδε. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν το είδε ούτε ο Κουτ που ήταν στο VAR σε μια ακόμη απόδειξη του ότι οι Άγγλοι διαιτητές στο βωμό της ταχύτητας, χάνουν πολύ κρίσιμες στιγμές εντός παιχνιδιού. 

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι σαν να... ξύπνησαν και βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Σαλάχ στο 29' ο οποίος... μηδένισε τον Ζιντσένκο στο "ένας εναντίον ενός". 

Αναγκαστική αλλαγή ο Τσιμίκας για τη Λίβερπουλ

Στο 33' και πάνω που το παιχνίδι είχε αρχίσει να αποκτά φρενήρη ρυθμό ήρθε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Σάκα και Τσιμίκα με τον Άγγλο εξτρέμ να σπρώχνει τον Έλληνα μπακ και εκείνος να πέφτει άσχημα πάνω στον ώμο του, τρακάροντας και πάνω στον Γιούργκεν Κλοπ. Ο "Τσίμι" δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τζο Γκόμεζ.

Δύο δοκάρια για τη Λίβερπουλ, το ένα... άχαστο!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και βρήκε σπουδαία ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ σε αντεπίθεση "πέντε εναντίον ενός" όμως ο Αλεξάντερ Άρνολντ σημάδειψε το οριζόντιο δοκάρι του Ράγια. Λίγα λεπτά αργότερα σε σουτ του Έλιοτ η μπάλα κατέληξε ξανά στο δοκάρι μετά από κόντρα στο σώμα του σκόρερ, Γκάμπριελ.

Στη συνέχεια καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε καθαρή φάση για το γκολ με την Άρσεναλ να μην εκμεταλλεύεται την κατοχή της στα τελευταία λεπτά και τη Λίβερπουλ να μένει χωρίς ήττα από τους "Κανονιέρηδες" στο Άνφιλντ από το μακρινό 2012!