Για ακόμη μια αγωνιστική στην Premier League η κουβέντα για τη διαιτησία είναι στο επίκεντρο. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο διαιτητής δεν υποδεικνύει μια παράβαση και ο VAR δεν τον ενημερώνει για την λανθασμένη εντύπωσή του. Στο Λίβερπουλ - Άρσεναλ ο Κρις Κάβανο δεν είδε πεντακάθαρη παράβαση του Μάρτιν Όντεγκααρντ ο οποίος έκλεψε την μπάλα σαν... πόιντ γκαρντ (και έβγαλε και την ομάδα του στον... αιφνιδιασμό)!

Το θέμα δεν είναι απλώς ότι ο Κάβανο δεν είδε κάτι, γι' αυτό και κατ' ουσίαν δεν ασχολούνται (μόνο) μαζί του. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης την έχει ο διαιτητής VAR, στην προκειμένη περίπτωση ο Κουτ. 

Η δικαιολογία της PGMOL 

Η PGMOL (σε ελεύθερη μετάφραση η Ένωση των Επαγγελατιών Διαιτητών της Αγγλίας) ανέφερε πως ο λόγος που δεν υπεδήχθη κάποια παράβαση είναι λόγω του γεγονότος ότι το χέρι του Όντεγκααρντ δεν κάνει κίνηση προς την μπάλα αλλά προς το σώμα του προκειμένου να ισορροπήσει.

Δείτε ΕΔΩ την παράβαση

"Ήταν πέναλτι" ανέφερε ο Σαλίμπα, τί είπε ο Κλοπ

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ντέρμπι, ο αμυντικός της Άρσεναλ και κορυφαίος της αναμέτρησης, Γουίλιαμ Σαλίμπα, ανέφερε γελώντας πως «εννοείται ότι ήταν πέναλτι αλλά δεν είμαι εγώ ο διαιτητής» σε ερώτηση που του έγινε στη μεικτή ζώνη ενώ ο Μικέλ Αρτέτα δεν ανέφερε κάτι περί του συμβάντος μετά και τις πρόσφατες τιμωρίες του. 

Ο Κλοπ αντίθετα εμφανίστηκε με διάθεση... απορίας διερωτώντας «πώς γίνεται ο διαιτητής στο VAR να μην σκέφτηκε να δώσει έστω μια δεύτερη ευκαιρία στον διαιτητή να δει τη φάση». Ο Γερμανός προπονητής υπερασπίστηκε τον Κάβανα λέγοντας πως δεν ξέρει τη θέση που είχε ο διαιτητής αλλά τα έβαλε με τον VAR. Και δικαιολογημένα.

"Τυχερός ο Όντεγκααρντ" είπε ο Κάραχερ, "Αυτό τον σώζει" είπε ο Νέβιλ

Στο δίδυμο που ο αγγλικός κόσμος... λατρεύει να ακούει να "τρώγεται" αυτή τη φορά υπήρξε πιο ήρεμη κουβέντα. Ο Γκάρι Νέβιλ ανέφερε πως αυτό που σώζει κατ' ουσίαν τον Όντεγκααρντ είναι το γεγονός ότι γλιστράει το δεξί του πόδι και ασυναίσθητα βάζει το χέρι του προκειμένου να στηριχθεί.

"Μπορεί να ισχύει αυτό που λες αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πέναλτι" απάντησε ο Κάραχερ χαρακτηρίζοντας τον Νορβηγό αρχηγό της Άρσεναλ "τυχερό" σε αυτή τη φάση.

Τα συνεχή λάθη και οι "σφαγές" Λίβερπουλ και Άρσεναλ

Στο βωμό της ταχύτητας οι Άγγλοι διαιτητές κάνουν κρίσιμα λάθη, κάτι που έχουν πληρώσει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν στο Τότεναμ - Λίβερπουλ όπου οι διαιτητές VAR νόμιζαν ότι είχε μετρήσει το γκολ του Ντίαζ και το ακύρωσαν χωρίς λόγο.

Στο Νιουκάστλ - Άρσεναλ οι "Κανονιέρηδες" είχαν δει φάση με δύο παραβάσεις (ειδικά το φάουλ στον Γκάμπριελ με τον Ζοέλιντον να σκαρφαλώνει πάνω του) να δίνεται κανονικό γκολ ενώ Αρτέτα και Κλοπ έχουν διαμαρτυρηθεί ουκ ολίγες φορές για τη διαιτησία και δικαιολογημένα.

Οι Άγγλοι διαιτητές πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν γιατί είναι κρίμα το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη να μην έχει της αντίστοιχης ποιότητας διαιτησία.

Φαν Ντάικ σε Κάβανο: "Τα έχεις πιει;"

Οι παίκτες δεν μπορούν να μένουν αδρανείς σε ότι συμβαίνει εντός γηπέδου και επηρεάζει δραστικά την εξέλιξη ενός αγώνα. Ο Φαν Ντάικ που τα τελευταία χρόνια δεν φημίζεται και για την ψυχραιμία του (έχουν δει πολλά τα μάτια του άλλωστε) λίγο έλειψε να ξεσπάσει στον Κάβανο αλλά έμεινε στο ταπεινό "Τα έχεις πιει;". Σίγουρα δεν ήταν ο μόνος που απορούσε με τις αποφάσεις του Άγγλου διαιτητή.