Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR να έχουν περισσότερο το μυαλό στο... οικογενειακό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που έχαναν με τον ορισμό του αγώνα με τον Προμηθέα βράδυ παραμονής Χριστουγέννων, η αναμέτρηση στο "Δημήτρης Τόφαλος" για την 11η αγωνιστική της Basket League εξελίχθηκε για ένα ημίχρονο σε ντέρμπι, παρά τις σοβαρές απουσίες των γηπεδούχων.

Στην ανάπαυλα, ωστόσο, φαίνεται ότι οι "πράσινοι" συνειδητοποίησαν ότι δεν θα... πέρναγαν καλά Χριστούγεννα αν συνέχισαν να παίζουν με τα νεύρα του Εργκίν Αταμάν και στην επανάληψη ανέβασαν ελαφρώς ρυθμούς φτάνοντας στην επικράτηση με το "άνετο" 69-54. 

Τα "έσπασαν" στο πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκός και Προμηθέας

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με το ρευστό και χαμηλό 34-31 υπέρ του "τριφυλλιού" δεν ήταν άλλος από την... εκνευριστική αστοχία και των δύο ομάδων από τα 6,75. Οι παίκτες Παπαθεοδώρου και Αταμάν... ταλαιπώρησαν τα στεφάνια καθώς είχαν μαζί συνολικά μόλις 3 στα 19 τρίποντα με τους φιλοξενούμενους να μετρούν 1 στις 10 προσπάθειες, έστω κι αν αυτή η μία επιτεύχθηκε από... το σπίτι του Κέντρικ Ναν.

Μαθημένος στην κουλτούρα των χριστουγεννιάτικων ρεβεγιόν του ΝΒΑ στα παρκέ, ο Αμερικανός σούπερ σταρ ήταν για άλλο ένα παιχνίδι... όλα τα λεφτά (15 π.), κυρίως για το κέφι του, καθώς πρωταγωνίστησε στις πιο θεαματικές φάσεις του αγώνα. 
Το οξύμωρο, βέβαια, είναι ότι η φάση που... άφησε με το στόμα ανοιχτό τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Πάτρας δεν ήταν επιθετική, αλλά αμυντική, με τον Ναν να θυμίζει... κράμα Λεμπρόν Τζέιμς και Γιάννη Αντετοκούνμπο όποτε κυνηγούν να κόψουν στα ουράνια αντιπάλους τους που επιχειρούν να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό. 

"Χάιδεψε" το γκάζι ο Παναθηναϊκός με ορεξάτο Χουάντσο

Με τις αντιστάσεις του "λαβωμένου" Προμηθέα να κάμπτονται κυρίως μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου, το ενδιαφέρον για τον Εργκίν Αταμάν στράφηκε περισσότερο στην ατομική απόδοση ορισμένων παικτών του και κυρίως στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που ψάχνει τον καλό του εαυτό από το ξεκίνημα της καριέρας του στους "πράσινους", πόσο μάλλον από τη στιγμή που επέστρεψε στα παρκέ μετά τον τραυματισμό του.

Ο Ισπανός άσος έδειξε ορεξάτος - κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο - ήταν "οικονομικός" και εύστοχος και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με     . Από τους υπόλοιπους παίκτες του "τριφυλλιού", ο Κώστας Σλούκας συνέχισε να μοιράζει ασίστ με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο εκτός έδρας νίκες στην Euroleague (πρόλαβε να δώσει 8 σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής), ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν εξαιρετικός (12 π. με 5/6 σουτ) ενώ ο παίκτης που συνεχίζει να δείχνει... έξω από τα νερά του είναι ο Μπαλτσερόφσκι με τον Πολωνό να μετρά μόλις και μετά βίας 4 πόντους και 3 λάθη. Αντίθετα ο Κώστας Αντετοκούνμπο προσέθεσε άλλη μια συνεπή εμφάνιση στο ενεργητικό του (με 10 πόντους) έχοντας πλέον προσπεράσει εμφανώς τον συμπαίκτη του στην ιεραρχία των σέντερ, πίσω από τον Λεσόρ. 

Ο Καλαϊτζάκης, μάλιστα, φρόντισε να αποτελέσει στο φινάλε της αναμέτρησης το... αντίπαλον δέος του Ναν με ένα κόψιμο εφάμιλλο εκείνου που είχε χαρίσει νωρίτερα ο Αμερικανός.