Η διαδικασία χώνεψης της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, μάλλον κράτησε λίγο περισσότερο απ' ότι έπρεπε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς. Στο παιχνίδι που "άνοιξε" το πρόγραμμα της παραδοσιακής Christmas Day στο NBA, o "Greek Freak" ήταν αγνώριστος για ένα ημίχρονο και όταν ξύπνησε ήταν πλέον αργά με αποτέλεσμα η Νέα Υόρκη να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη (με 129-122) απέναντι στα "ελάφια" και να δίνει τέλος στο σερί των εφτά διαδοχικών νικών της ομάδας του Γκρίφιν. 

"Ματιασμένος" Αντετοκούνμπο στο πρώτο ημίχρονο

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στις ανάγκες μιας μεσημεριανής αναμέτρησης, το δίδυμο Τζέιλεν Μπράνσον – Αρ Τζέι Μπάρετ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και… σμπαράλιασε κάθε αμυντικό πλάνο των “ελαφιών” στην πρώτη περίοδο.

Οι δύο άσοι των Νικς πέτυχαν από κοινού τους 29 από τους 36 (!) πόντους των γηπεδούχων και τους έδωσαν τη δυνατότητα να προηγηθούν στο σκορ με 36-27. Η διαφορά, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν ο Ντάμιαν Λίλαρντ δεν ευστοχούσε σε ένα απίθανο τρίποντο από το logo, βλέποντας τους συμπαίκτες του να κινούνται στη μετριότητα.

Με τον “Greak Freak” να παίζει σαν… ματιασμένος και να κλείνει το ημίχρονο με 9 πόντους έχοντας κάνει δύο air ball, οι Μπακς πάλεψαν να ροκανίσουν τη διαφορά με σουτ τριών πόντων του Λίλαρντ και του Λόπεζ, ωστόσο το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά ούτε στη δεύτερη περίοδο με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το πρώτο μισό της αναμέτρησης προηγούμενοι 62-51.

Όταν ξύπνησε ο Αντετοκούνμπο ήταν πλέον αργά για τους Μπακς

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αντετοκούνμπο ανέβασε στροφές, προσφέροντας μάλιστα μια απίθανη στιγμή στο γήπεδο που έχει πραγματοποιήσει το κορυφαίο ίσως κάρφωμα της καριέρας του στο ΝΒΑ. 

Ωστόσο ορισμένα διαδοχικά αβίαστα λάθη του Ντάμιαν Λίλαρντ στο φινάλε της τρίτης περιόδου, έδωσαν την ευκαιρία στους Νικς να αποκτήσουν εκ νέου προβάδισμα ασφαλείας με διψήφιες διαφορές και με παίκτη - κλειδί τον Ιμάνουελ Κουίκλι (20 π.) πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη επί του Μιλγουόκι (που μετρούσε σερί 9-0 επί των Νεοϋορκέζων από το 2021), γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα φετινά Χριστούγεννα. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τελικά το παιχνίδι με απολογισμό 32 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Τζέιλεν Μπράνσον με 38 πόντους και 6 ασίστ, πετυχαίνοντας την τρίτη κορυφαία επίδοση στην ιστορία των Νικς σε Christmas Day.