Ο Παναθηναϊκός εισέρχεται με κάθε επισημότητα στην εποχή Φατίχ Τερίμ, με τον Τούρκο προπονητή να "προσγειώνεται" στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης και να εμφανίζεται αποφασισμένος να οδηγήσει το "τριφύλλι" στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αγωνιστικής "ξηρασίας". 

Ο Τερίμ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, άκρως ομιλητικός και επικοινωνιακός (όπως το συνηθίζει) αναφέρθηκε μέχρι και σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία του με τους "πράσινους" ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει στα ελληνικά την "καλημέρα" του στους φίλους του Παναθηναϊκού και όχι μόνο. 

Τερίμ: "Η συνάντηση με τον πρόεδρο κράτησε λίγο λόγω της ενέργειας που μας ένωσε"

Ο Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο ανήμερα των Χριστουγέννων στην Κωνσtαντινούπολη: "Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν κράτησε πάρα πολύ. Η ενέργεια που λάβαμε ήταν πολύ δυνατή. Ο πρόεδρος ήξερε τι ήθελε και με το πλάνο που μου παρουσίασε αποφάσισα κατευθείαν να δεχτώ την πρόταση". 

Αναφερόμενος στην εικόνα που έχει για την ελληνική Super League, ο Τούρκος παραδέχτηκε ότι δεν έχει τη γνώση που θα ήθελε για το τρέχον πρωτάθλημα. "Φυσικά και παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζω και για τον Παναθηναϊκό και για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχω πλήρη έλεγχο. Θα δω την ομάδα και όσο πιο σύντομα θα δω τι ελλείψεις έχει η ομάδα. Απ' ότι ξέρω ο Παναθηναϊκός έχει πολλά χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα. Όπου κι αν πηγαίνω πάω μόνο για να κερδίσω. Όπου βάζω την υπογραφή μου το κάνω με την καρδιά μου, όχι μόνο στο χαρτί. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός τεσσάρων ομάδων για τον τίτλο, οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί και σε εμάς, ως Παναθηναϊκός, μας λείπει το πρωτάθλημα, μας λείπει η Ευρώπη. Είχαμε μια σχετική συζήτηση με τον πρόεδρο για το θέμα". 





Το τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Τερίμ για τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Φατίχ Τερίμ αναφέρθηκε στο χρόνο συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό: "Αρχικά με τον πρόεδρο μιλήσαμε για 6 μήνες, αλλά στη συνέχεια καταλήξαμε για συνεργασία 1,5 ετών. Ο Παναθηναϊκός πέρσι μάζεψε πολλούς πόντους και θα ήθελα πλέον να δουλέψουμε με την ομάδα όσο πιο σκληρά γίνεται για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχω δει κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ και θέλω να τους αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται". 

Την είδηση, βέβαια, την κράταγε για το τέλος όταν αποκάλυψε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα ακόμη και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος τον συνεχάρη για τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό: "Είμαι από την απέναντι πλευρά της θάλασσας, μόλις ήρθα είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον κύριο Ερντογάν που με συνεχάρη για την κίνηση που έγινε. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε τη θάλασσα μας και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ". 

Ο Τερίμ τόνισε ότι θα τον συνοδεύσει στην Ελλάδα και η σύζυγός του, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη συνύπαρξή του με τον Εργκίν Αταμάν στον ίδιο σύλλογο: "Την περίοδο που ήμουν στη Φιορεντίνα, ήταν και ο Εργκίν στην Ιταλία. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον συναντήσω ξανά στην Ελλάδα". 

Η "πολιορκία" του Τερίμ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η άφιξή του στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως ιστορικό γεγονός και από τα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς στη γειτονική χώρα προβάλλουν διαρκώς από το πρωί της Τρίτης (όταν έγινε γνωστή η είδηση της συμφωνίας με το "τριφύλλι") τη συνύπαρξη του Φατίχ Τερίμ και του Εργκίν Αταμάν στους πάγκους μιας ιστορικής ελληνικής ομάδας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού "πολιορκήθηκε" από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. "Σας αγαπώ όλους. Φυσικά θα έχουμε πολλά να πούμε, αλλά όχι τώρα", αρκέστηκε να πει στους συμπατριώτες του λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Αθήνα με τις εικόνες να μεταδίδονται απ' ευθείας στις πρωινές εκπομπές των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων της Τουρκίας. 


Ο Φατίχ Τερίμ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.