Oύτε από τον... Άγιο Βασίλη δεν περίμεναν οι Έλληνες διαιτητές τέτοιο δώρο τη γιορτή των Χριστουγέννων και ας είχε ήδη στρωθεί το χαλί από τις 13 Δεκεμβρίου. Τότε που ο Σταύρος Μάνταλος καλλιεργούσε το έδαφος για την αναστολή της αποχής που είχαν κηρύξει οι ρέφερι της Σούπερ Λίγκας 1, με σκοπό να αποτρέψουν τις τιμωρίες του Αναστάσιου Παπαπέτρου και του Ευστάθιου Γκορτσίλα, που τα έκαναν μπάχαλο στο Πανθεσσαλικό, κατά τη διάρκεια του αγώνα Βόλου - Ολυμπιακού.

Επίσημα, βέβαια, έντυσαν την απόφασή τους με το μανδύα της προστασίας από τις ανώνυμες απειλές που κατήγγειλε ότι δέχτηκε ο Παπαπέτρου, αλλά ελάχιστοι πίστεψαν το προβεβλημένο αίτιο της αποχής. Τότε, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ, προκειμένου να επαναφέρει τους διαιτητές στα γήπεδα, τους υποσχέθηκε ότι από δω και πέρα θα ορίζονται και στα ντέρμπι.

Έσπευσε, βέβαια, ο Τάκης Μπαλτάκος, μέσω διαρροής της ΕΠΟ, να διαψεύσει τις υποσχέσεις του Μάνταλου, αλλά κάθε μέρα που περνούσε, το νερό όχι απλώς είχε μπει στο αυλάκι, αλλά κυλούσε κανονικά.

H... προαναγγελία του Μάνταλου για ντέρμπι της Super League με Έλληνες διαιτητές

Ήρθε παραμονές Χριστουγέννων η συνέντευξη του ανθρώπου που κινεί τα νήματα στην ελληνική διαιτησία, ώστε να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση. Και, μάλιστα, μέσω του κρατικού ραδιοφώνου. «Παρατηρούμε μια σταδιακή πρόοδο των Ελλήνων σε αυτό τον α’ γύρο του πρωταθλήματος και αυτό μας δίνει δύναμη για περισσότερη δουλειά στο μέλλον. Στο ερώτημά σας για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα στην περίπτωση που δεν θα έρθουν ξένοι διαιτητές, όπως είχε γραφτεί στον Τύπο, θα σας πω τούτο. Η αλήθεια είναι πως παρατηρείται μια δυσκολία στην έλευση τον Ιανουάριο ξένων διαιτητών για διάφορους λόγους. Από τους αγώνες των πρωταθλημάτων στις χώρες τους μέχρι τις διακοπές πολλών, είτε τραυματισμών, οπότε θα έλεγα τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο VAR; Νομίζω πως πρέπει να δώσουμε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες» δήλωσε ο Μάνταλος και αμέσως η συζήτηση άνοιξε για τα καλά.

Τι λένε σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό για ντέρμπι με Έλληνες διαιτητές

Σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ, μόνο αντίθετοι δεν είναι με τους Έλληνες διαιτητές. Αντίθετα, τους επιδιώκουν κιόλας, παρά τις φωνές στη Θεσσαλονίκη για τον Παπαπέτρου στο ντέρμπι του α’ γύρου κόντρα στον Άρη. Λέγεται, μάλιστα, ότι προς την ίδια κατεύθυνση κινείται, πλέον, και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει κάνει τα κουμάντα του, ώστε να μην αδικείται από τους Έλληνες. Από τη στιγμή που συμφωνεί η ΑΕΚ, προφανώς συμφωνεί και ο Άρης.

Μην ξεχνάμε ότι οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης αποδέχτηκαν πέρσι την παρουσία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου στην «Αγια-Σοφιά», επειδή βρέθηκαν, τάχα μου, μεθυσμένοι οι Πολωνοί διαιτητές που είχαν οριστεί από την ΚΕΔ.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΟΝΤΙΜΕ”.