Με βάση τις συνθήκες, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που την ήθελε σε κατάσταση σχετικού ντεφορμαρίσματος, τις απουσίες του Χάαλαντ -για λόγο που ο προπονητής του,  Γκουαρδιόλα, αποκάλεσε... στρεσαρισμένο πόδι και ο οποίος δεν τον έχει αφήσει να συμμετέχει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ομάδας- και του Ρούμπεν Ντίας, ακόμα και το τζετ λαγκ της επιστροφής από τη Σαουδική Αραβία, όπου κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της χρονιάς, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με το εκκωφαντικό 4-0 επί της Φλουμινένσε, το παιχνίδι στο "Γκούντισον Παρκ" για τη 19η αγωνιστική της Premier League απέναντι σε μια Έβερτον που βρίσκεται μόνο ένα βαθμό πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη, αλλά είναι ομάδα δεκάδας αν υπολογιστεί η ποινή των 10 βαθμών για οικονομικό ατόπημα, ήταν παγίδα για τη Μάντσεστερ Σίτι

Γι' αυτό, κιόλας, το κυρίαρχο αίσθημα μετά τη νίκη με σκορ 3-1, και μάλιστα με ανατροπή, ήταν η ανακούφιση. Οι "πολίτες" έφτασαν τους 37 βαθμούς, παραμένουν τέταρτοι, με πέντε διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, αλλά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο τόσο από τους "κόκκινους" όσο και από την τρίτη Άστον Βίλα, που είναι στους 39, ενώ έχουν παίξει τις ίδιες αναμετρήσεις με την Άρσεναλ (39), η οποία θα... καβατζάρει ματς το βράδυ της Πέμπτης, 28 Δεκεμβρίου, με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ. 

Premier League: Επιστροφή χαρακτήρα 


Η Σίτι πέτυχε νίκη τίτλου, αφού οι επαΐοντες αναγνωρίζουν ότι δεν πρόκειται η αγωνιστική κάμψη να κρατήσει πολύ, ενώ ο Γκουαρδιόλα περιμένει τα χαρμόσυνα μαντάτα της επιστροφής του Κέβιν ντε Μπρόινε, αλλά και του Χάαλαντ. Η Έβερτον προηγήθηκε με τον Χάρισον, που εκμεταλλεύτηκε τις αβλεψίες στην άμυνα των φιλοξενούμενων, στο 29' και θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο, αφού εμφανίστηκε άβροχοις ποσί μετά τις ευκαιρίες της Σίτι, με δύο εξ αυτών, με ισάριθμες προσπάθειες των Φόντεν και Άλβαρες στο 4' και το 13', να βρίσκουν ετοιμοπόλεμο τον Πίκφορντ, να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά αν δεν προλάβαινε ο Στόουνς (ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού σε αυτήν τη φάση, με τον Γκβάρντιολ να παίρνει τη θέση του) τον Κάλβερτ-Λιούιν και ο Έντερσον δεν απέκρουε με δυσκολία το σουτ του ΜακΝίλ. Ο πιο σίγουρος τρόπος, βέβαια, για να μη βάψεις αυγά είναι η υπόθεση, ως εκ τούτου το δεύτερο ημίχρονο έφερε... την αλήθεια στο φως: ισοφάριση στο 53' με τον Φόντεν, με θαυμάσιο σουτ, τρομερή ευκαιρία αμέσως μετά και γκολ με πέναλτι του  Άλβαρες στο 64', αφού ο Ονάνα έκανε χέρι σε σουτ του Ακέ.

Ο Κάλβερτ-Λιούιν είχε την ευκαιρία στο 75', όταν αστόχησε από μικρή απόσταση, ενώ ένα λάθος του Πίκφορντ στο 86' έφερε το τρίτο γκολ από τον Μπερνάρντο Σίλβα. Η Σίτι είχε δοκάρι στο 90+1' με τον Φόντεν, το σουτ του οποίου λίγο αργότερα απέκρουσε ο Πίκφορντ. 

Γλίτωσε η Τσέλσι

Η Τσέλσι, από τη μεριά της, νίκησε 2-1 την Κρίσταλ Πάλας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και πλέον είναι ισόβαθμη με τους Γουλβς, οι οποίοι συνέτριψαν 4-1 εκτός έδρας την Μπρένφορντ απλοποιώντας, με δύο γκολ του Χι-τσαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ένα του Λεμινά, κατά πολύ τη διαδικασία, η οποία έφτασε στο τέλος της με το τέταρτο γκολ του Μπέλεγκαρντ στο 79'. 

Οι Λονδρέζοι, πάντως, προηγήθηκαν της Πάλας με τον Μούντρικ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ολίσε, το γκολ του Τζάκσον στο 77' ακυρώθηκε ως οφσάιντ και, στο 87', αφού ελέγχθηκε παράβαση του Εζέ στον Μαντουέκε, ο τελευταίος έβαλε το γκολ της νίκης με πέναλτι. Η Κρίσταλ Πάλας είναι πάνω από την Έβερτον, στους 17 βαθμούς, ενώ η Μπρέντφορντ έχει 19 και είναι 14η. 

Τα αποτελέσματα (19η αγωνιστική): Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (29' Χάρισον-53' Φόντεν, 64' πεν. Άλβαρες), Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 2-1 (13' Μούντρικ, 89' πεν. Μαντουέκε-45+1' Ολίσε), Μπρέντφορντ-Γουλβς 1-4 (16' Γουίσα-13' Λεμίνα, 14', 28' Χι-τσαν, 79' Μπέλεγκαρντ). Το πρόγραμμα (19η αγωνιστική): 28 Δεκεμβρίου 21:30 Μπράιτον-Τότεναμ, 22:15 Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ.