Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την διαφορά ποιότητας που δεδομένα υπάρχει με τον Ερυθρό Αστέρα και παίζοντας εξαιρετική άμυνα πήρε μια ακόμη νίκη (82-65) φτάνοντας σε απολογισμό 10-7, κλείνοντας τον πρώτο γύρο της Euroleague στην τέταρτη θέση. 

Το ΟΑΚΑ ήταν ασφυκτικά γεμάτο για ένα ακόμη παιχνίδι και οι φίλοι του Παναθηναϊκού βλέποντας την ομάδα τους να καθαρίζει από νωρίς το παιχνίδι, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς τον Γιάννη Αλαφούζο για την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον οποίο αποθέωσαν ουκ ολίγες φορές!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να "ζήσει" χωρίς τον Λεσόρ στο ξεκίνημα

Με το... σταγονόμετρο έμπαιναν τα καλάθια στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Ματίας Λεσόρ να αντικαθιστά τον Κώστα Αντετοκούνμπο μετά από μόλις 2:12'. Αυτόματα η επίθεση του Παναθηναϊκού λειτούργησε καλύτερα με τον Γάλλο να τελειώνει το πρώτο δεκάλεπτο στους 7 πόντους.

Από την άλλη μεριά οι γκαρντ του Σφαιρόπουλου δεν είχαν συνδεθεί με το καλάθι, κάτι που όμως είχε συμβεί με τον Λούκα Μίτροβιτς ο οποίος κράτησε τους Σέρβους κοντά στο σκορ (20-17). 

Σλούκας και Γκραντ έδωσαν επιθετικές ανάσες, λειτουργούσε εξαιρετικά η άμυνα στους γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα!

Ο Μίτροβιτς συνέχισε να κάνει τη... βρώμικη δουλειά για τον Ερυθρό Αστέρα με τον Μπαλτσερόφσκι να μην μπορεί να δώσει ούτε... μισή ανάσα στον Λεσόρ που επέστρεψε άρον άρον στο παρκέ. Στα θετικά του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν η εικόνα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κυρίως στις... hustle καταστάσεις αλλά και η επιθετική... άνεση του Γκραντ που έφτασε αθόρυβα τους 8 πόντους. 

Ένα επιθετικό ξέσπασμα (9-4) στα τελευταία λεπτά μετά το 29-27 του Αστέρα ήταν αρκετό για τους "πράσινους" με τον Κώστα Σλούκα να εκμεταλλεύεται όλες τις καταστάσεις στις οποίες κατέληγε να τον μαρκάρει ο Τζοέλ Μπολομπόι, τον οποίο γνωρίζει άριστα μετά την περσινή κοινή θητεία τους στον Ολυμπιακό. 

Καλό ξεκίνημα από την περίμετρο για τον Παναθηναϊκό, τραυματίστηκε ο Μίτροβιτς που του έκανε ζημιά

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στο ξεκίνημα του, σε αυτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά από την περιφέρεια με τον Κώστα Σλούκα να έχει βρει ρυθμό και τον Γκριγκόνις να δίνει τις συνηθισμένες του λύσεις με επιθέσεις από την αδύνατη πλευρά. 

Από τη στιγμή που ο κορυφαίος των Σέρβων, Μίτροβιτς, τραυματίστηκε δίνοντας την θέση του στον... παντελώς άοσμο Σιμόνοβιτς, ο Σφαιρόπουλος έχασε το σημείο αναφοράς του στη ρακέτα. Οι "πράσινοι" έκλειναν πολύ σωστά τους Νέντοβιτς, Τεόντοσιτς, Ντος Σάντος και Γκεντράιτις και έτσι βρήκαν και διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (61-50).

Εκμεταλλεύτηκε τη... δεύτερη ευκαιρία του από τον Αταμάν ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αταμάν είδε τον Κώστα Αντετοκούνμπο να δίνει λύσεις και κυρίως... ανάσες στον Ματίας Λεσόρ με τον Γάλλο να επιστρέφει περίπου ένα εξάλεπτο πριν το φινάλε με τον Έλληνα ψηλό να έχει σταματήσει στους 8 πόντους και τα 6 ριμπάουντ. 

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν καταφέρει να... ρίξουν όσο να' ναι το ρυθμό του παιχνιδιού, όμως δεν έδειχναν σε καμία περίπτωση πως μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Με το παιχνίδι να έχει κριθεί υπέρ της ομάδας τους, οι φίλοι του Παναθηναϊκού το έριξαν ξανά στα... ποδοσφαιρικά με το ΟΑΚΑ να τραγουδάει σύσσωμο το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως και πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-31, 61-50, 82-65