Το 2023 δεν θα μπορούσε να φύγει χωρίς να βρει την Άρσεναλ... δεύτερη. Οι "Κανονιέρηδες" έκαναν μια από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις και γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την ψυχωμένη Γουέστ Χαμ χάρη σε γκολ των Σούτσεκ (13') και Μαυροπάνου (55'). Έτσι η Λίβερπουλ θα μπει στο 2024 όντας μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Premier League και στο +2 από την ομάδα του Αρτέτα.

Ο Ζιντσένκο και κάτι... χιλιοστά οδήγησαν στο γκολ του Σούτσεκ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει μέσα από την περιοχή του Αρεολά καθώς οι παίκτες της έκαναν... πασούλες προσπαθώντας να μπουν με την μπάλα στα δίχτυα. 

Σε μια αντεπίθεση (ο τρόπος με τον οποίο ο Μόγιες είχε αποφασίσει να κλέψει το ματς) και μετά από σέντρα του Έμερσον, ο Γκάμπριελ πήγε να διώξει όμως δεν λογάριαζε τον Ζιντσένκο ο οποίος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπόουεν να γυρίσει την μπάλα στον επερχόμενο Σούτσεκ για το 0-1. 

Για μια ακόμη φορά η Άρσεναλ είδε τον VAR να μην έχει την κατάλληλη λήψη ώστε να δει ξεκάθαρα αν η μπάλα είχε βγει καθώς ο Μπόουεν την... έκρυβε από την κάμερα του goal-line technology.

"Κεφαλιά-κανονιά" του Μαυροπάνου και τέζα η Άρσεναλ

Η Γουέστ Χαμ αμυνόταν με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα κάτι που έκλεινε όλους τους χώρους στην Άρσεναλ με τον Μαρτινέλι να καταλήγει να κάνει τρίπλες γύρω από τον εαυτό του όντας για ακόμη μια φορά φέτος εκτός παιχνιδιού. 

Έτσι σε μια στατική φάση ο Ντίνος Μαυροπάνος (τον οποίο μάρκαρε ο Ζιντσένκο) βρέθηκε στον χώρο ευθύνης του Γκαμπριέλ Ζεσούς στη ζώνη της Άρσεναλ και με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Ράγια για το 2-0 των "Σφυριών" στο πρώτο του γκολ στην Premier League (απέναντι μάλιστα στην πρώην ομάδα του).

Όταν βγήκαν οι δύο χειρότεροι παίκτες της (Ζιντσένκο και Μαρτινέλι) η ομάδα του Αρτέτα βρήκε ορισμένες καλές τελικές προσπάθειες όμως ο Αρεολά ήταν σταθερότατος και δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στους αντιπάλους του με την κάτοχο του Conference League να μένει στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Στην απόλυτη ειρωνεία του παιχνιδιού, ο κορυφαίος της Άρσεναλ για ακόμη μια φορά Ντέκλαν Ράις έκανε πέναλτι όμως ο Νταβίντ Ράγια απέκρουσε το πέναλτι του Μπενραχμά διατηρώντας αυτό το 0-2. Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ντέιβιντ Μόγιες επί της Άρσεναλ!