Ο Δημήτρης Λημνιός πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα αφήνοντας τη Γερμανία και τη Κολωνία για να παίξει στον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ. 

Το παρασκήνιο πίσω από τη μεταγραφή Λημνιού στον Παναθηναϊκό

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υπέγραψε για τα επόμενα 3,5 χρόνια με το "τριφύλλι" κι αναμένεται να εισπράξει 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ με την Κολωνία από την πλευρά της να κρατάει ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 15% . Ο Παναθηναϊκός φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον παίκτη εδώ και περίπου δέκα ημέρες, με τον Λημνιό να αποτελεί προσωπική εισήγηση του τεχνικού διευθυντή των πρασίνων, Γιάννη Παπαδημητρίου, για την ενίσχυση της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως θετική εικόνα για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ είχαν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και ο Φατίχ Τερίμ, ο οποίος μάλιστα ενημερώθηκε για την περίπτωση του πριν καν συμφωνήσει(!) με τον Γιάννη Αλαφούζο.



Πίεση στον Παλάσιος, με τον ερχομό του Λημνιού στον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Λημνιός πείστηκε κατευθείαν για το πλάνο της ομάδας, μιας και λογίζεται ως βασικός με τους "πράσινους" να θέλουν να βάλουν μία έξτρα πίεση στον Σεμπάστιαν Παλάσιος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, με τις δύο πλευρές να μην έχουν συμφωνήσει ακόμα. Η επιλογή του Έλληνα άσου μόνο τυχαία δεν ήταν μιας και ο Παναθηναϊκός θέλει διακαώς να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, κάτι που φαίνεται κι από τα σερί δημοσιεύματα στην Τουρκία για τον Τάσο Μπακασέτα.