Το "Old firm" είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στη Σκωτία ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς με τους παίκτες των δύο ομάδων αλλά και τους οπαδούς να "διψάνε" για τέτοια παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο "Σέλτικ Παρκ" αήττητοι με τον Κλεμέντ στον πάγκο της ψάχνοντας να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη κορυφή του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν διαφορετική άποψη και να κερδίζουν με άγχος τελικά στο φινάλε με 2-1 και να ξεφεύγουν με 8 βαθμούς στη βαθμολογία.


Προηγήθηκε στο ντέρμπι η Σέλτικ με ασίστ του Πάλμα

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά για τη Σέλτικ που είχε τη πρώτη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά με τον Μπερνάντο να γυρίζει στον Μαέντα αλλά εκείνος να μη μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυντικούς να διώχνουν. Λίγα λεπτά αργότερα όμως και συγκεκριμένο στο 24ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με τον πρώην παίκτη του Άρη, Λουίς Πάλμα, να βρίσκει τον Μπερνάρντο μέσα στη περιοχή κ εκείνος να διαμορφώνει το 1-0 για την ομάδα του, με τους οπαδούς της ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ. 


Η Ρέιντζερς από την πλευρά της προσπάθησε να αντιδράσει φτάνοντας φάτσα με την ισοφάριση,  αλλά ο Ντέσερς δίστασε να πλασάρει τον Χαρτ στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Το ίδιο συνέβη και οκτώ λεπτά αργότερα όταν ο Μακ Κόσλαντ έφτασε φάτσα με τον τερματοφύλακα, αλλά καθυστέρησε με τον Τέιλορ να τον σταματάει τελευταία στιγμή με τη Σέλτικ να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με γκολάρα Φουρουχάσι για τη Σέλτικ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "Κέλτες" μιας και στο 47ο λεπτό ο Φουρουχάσι με ένα απίστευτο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Μπάτλαντ και να γράφει το 2-0 για την ομάδα του. Το παιχνίδι από εκεί και μετά για λίγα λεπτά κύλησε με διακοπές λόγω τραυματισμών με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπερνάρντο στο 60ο λεπτό αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη.

Η κόκκινη στον Μπαλογκάν δυσκόλεψε κι άλλο τον αγώνα για τη Ρέιντζερς

Τελικά όμως στο 71ο λεπτό εκείνη που έμεινε με παίκτη λιγότερο ήταν η Ρείντζερς με τον Μπαλογκάν να κάνει το λάθος και στη συνέχεια ν' ανατρέπει τον Μαέντα με τον Ουόλς να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό του αγώνα κάνοντας και μαζεμένες αλλαγές με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις.

Η φαουλάρα του Ταβερνιέρ έβαλε στο ματς τη Ρέιντζερς αλλά δεν ήταν αρκετό

Μ'αυτό τον τρόπο μάλιστα η Ρέιντζερς κατάφερε να μειώσει το σκορ με απίστευτο γκολ φάουλ του Ταβερνιέρ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον αγώνα να παίρνει φωτιά στα τελευταία λεπτά, με τους "Τζερς" να πιέζουν για την ισοφάριση και τους "Κέλτες" να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις για να τελειώσουν οριστικά τον αγώνα, με την αναμέτρηση τελικά μετά από 10+ λεπτά καθυστερήσεων να ολοκληρώνεται με τη Σέλτικ να επικρατεί δύσκολα με 2-1 της Ρέιντζερς.