Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε νωθρά την αγωνιστική περίοδο και την Basket League, αλλά από τη στιγμή που φορμαρίστηκε έπραξε τα δέοντα και τώρα, μετά τη νίκη του με σκορ 89-77 επί του Κολοσσού για τη 12η αγωνιστική και σε συνδυασμό με τη νίκη του Προμηθέα επί του ΠΑΟΚ με σκορ 80-73, είναι μόνο τέταρτο στη βαθμολογία. 

Μάλιστα, κάλυψε και τη διαφορά των 11 πόντων, που είχε ηττηθεί στη Ρόδο στην πρεμιέρα της φετινής Basket League, δηλαδή το 104-93. Το Περιστέρι, που έφτασε το ρεκόρ του στο 7-5 και έχει 19 βαθμούς, πέτυχε την τρίτη νίκη του στα τελευταία τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα βασιζόμενο σε μια δυναμική τρίτη περίοδο, όπου μετέτρεψε το 42-37 του ημιχρόνου σε 71-55, αλλά και τους 19 πόντους του Λαβ. Η αποστολή του στη συνέχεια, πάντως, είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού στις 7 Ιανουαρίου φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Κολοσσός, που είναι ένατος με 16 βαθμούς, υποδέχεται την ίδια ημέρα το Λαύριο. 










Μακ... μενού στην Καρδίτσα 

Η Καρδίτσα, από την πλευρά της, προσπέρασε τον Απόλλωνα Πατρών και πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, νικώντας τον 76-74 με το τρίποντο του Τέβιν Μακ με 0,6'' να απομένουν. Ο Απόλλων επιδόθηκε με... επιτυχία σε απονενοημένο, αφού ο Βον έχασε δύο βολές με το σκορ στο 73-74 υπέρ της ομάδας του και 13,4'' να απομένουν. Η αστοχία οδήγησε στο τρίποντο του Μακ από τη γωνία. 





Η Καρδίτσα πήρε και τη διαφορά, αφού στην πρεμιέρα της, στην Πάτρα, ηττήθηκε 72-71. Ο Απόλλων φιλοξενείται από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο για τη 13η αγωνιστική της Basket League στις 6 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα η Καρδίτσα υποδέχεται τον τρίτο Προμηθέα.